Новата колекция на Пиер Карден във Варна


* Жените разсъбличат с удоволствие мъже, облечени в дрехи на световната марка


Новата колекция на Пиер Карден във Варна Новата колекция на Пиер Карден за смокинги, делово и ежедневно облекло беше показана в новооткрития магазин на марката във Варна.

За гостите на събитието беше направена презентация на френския дизайнер и неговите творения в областта на модата, аксесоарите, интериорния дизайн, парфюмерията, хай-тек артикулите.

«Бащата на провокацията», както бива наричан често световният дизайнер, основава марката си през далечната 1954 г. и за изминалото време открива стотици магазини по цял свят, възражда славата на парижкия ресторант «Максим» и открива негови филиали в Ню Йорк, Палм Спрингс, Южна Америка, Азия, Русия, създава и развива кабарета и яхти за луксозни пътешествия, а неотдавна закупи и двореца на Казанова във Венеция.


Пиер Карден е популярен и като първият дизайнер, признат и отличен в Япония. Той е пионер и в представянето на висша мода на ревюта в магазини и на улицата, незабравимо ще остане уникалното му модно шоу на Червения площад в Москва, показано на живо пред 200 000 души.

Моделиерът, превърнал се в модна икона, е носител на многобройни международни награди в сферата на модата, изкуството, икономиката и дипломацията и е почетен посланик към ЮНЕСКО. Негови експонати могат да се видят в експозициите на музея Албърт и Виктория в Лондон, както и в музей в Париж, носещ собственото му име.

Новооткритият магазин е собственост на братята Ивелин и Златан Златеви, самите те моделиери и собствениици на модни бутици за мъжко облекло.

«Нека ви кажа как се захванах с Пиер Карден: присъствах на разговор, в който жена изпусна следната фраза: «Обичам мъже, които са облечени в Пиер Карден, но два пъти повече обичам да събличам мъже, облечени в Пиер Карден».

Няма начин мъжете да не харесват облекло, което буди такива чувства в жените, « сподели Ивелин Златев. «Ние сме се насочили към представянето на неговата мъжка линия за официални, делови и ежедневни облекла. В магазина могат да бъдат открити и ежедневните облекла на друга популярна марка, Gin Tonic.»

Още по темата:

Стилна визия за активни мъже
Модни тенденции за мъжкото ежедневие
Мъжката мода на джентълмените се завръща