Международен моден конгрес – Русе 2010 – нова печеливша стратегия на модната индустрия в Европа

Мария Василева

Richmart InnovationПо повод предстоящия Международен моден конгрес – Русе 2010, който се организира от RICHMART INNOVATION с подкрепата Община Русе, в Пресклуб БТА се проведе пресконференция, в която участваха: г-н Мартин Йорданов, организатор на RICHMART INNOVATION (www.richmart.eu ; www.richmart.fashion.bg); г-жа Мариана Манолова, изпълнителен директор на БАПИОТ (Българска асоциация на производителите и износителите на облекло и текстил); г-жа Даниела Симеонова, представител на БСПЛП (Браншови съюз на производителите от леката промишленост) – Русе и проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода.

На пресконференцията беше представено писмо за подкрепа от инж. Божидар Йотов, кмет на Община Русе, която ще бъде домакин на престижния форум, който „не само ще подобри местната икономика, ще повиши активността на леката промишленост, но и ще бъде от полза за жителите на общината”.

Международният моден конгрес ще се проведе между 23-24 април в град Русе. Неговата цел е да бъде място за бизнес среща на Западна Европа с конфекционната и модна индустрия на Балканите и платформа за дизайнери, хората, без които създаването на мода е невъзможно.

Richmart InnovationПо време на пресконференцията беше показано представително ревю „БГ мода” с колекции на Мария Недкова, Албена Александрова – „Рошавата гарга”, Жана Жекова, София Борисова и българските очила "Квят".

Сред присъстващите представители на над 30 медии бяха и медийните партньори на предстоящия Международен конгрес на модата: „Клуб Нюз” – Нова телевизия, списание „Ел”, България, списание „Грация”, България, вестник „Седмичен труд”, електронното списание Fashion Lifestyle Magazine, онлайн изданието Luxury Life и модният портал Fashion.bg;

Снимки:

1. Даниела Симеонова и Мартин Йорданов
2.Oфициални лица на пресконференцията: Даниела Симеонова, Мартин Йорданов, проф.Любомир Стойков и Мариана Манолова (от ляво на дясно).
3. Мариана Манолова

Фото: © Божидар Марков/ © От игла до конец

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine