Индия спря моден канал заради показани в ефир гърди


Индия спря моден канал заради показани в ефир гърди Модният канал Fashion TV ще бъде свален от ефир в Индия, след като миналата година наруши законите за благоприличието, като показа модели с голи гърди по време на шоу.

Сателитният канал беше спрян за 9 дни и ще бъде блокиран от 7 часа местно време (15:30 българско време), съобщи министерството на информацията и далекосъобщенията.

В програма, излъчвана през септември 2009 г, каналът е показал "жени с гола горна част на тялото". Това е окачествено като простъпка срещу "благоприличието и добрите нрави" от индийските цензори.


Програмата, предизвикала ожесточената полемика, е била запис на модно шоу на наскоро починалия британски моден дизайнер Александър Маккуин.

"Гледката беше сметната за неприлична, унизителна за жените и неподходяща за деца и неограничен обществен показ", се казва в изявлението.

Това е вторият път, когато каналът бива наказан за показване на прекалено много плът в консервативната страна със строги правила за цензура. Индийски активисти вече протестират срещу канала и искат пълната му забрана, защото подкопавал традиционните ценности. /АФП