Бохемският дух завладя Kenzo

Вдъхновен от актрисите Мариса Беренсън и Мария Шнайдер, Антонио Марас съчета в контрастна комбинация буржоазното и бохемското. Гениалният дизайнер на Kenzo се обърна към една отминала епоха, разкривайки свободата и духа на седемдесетте години – когато 40 годишният лейбъл е създаден.

Докато хитове от 70-те на Кат Стивънс, Нийл Янг и Simon & Garfunkel успокояваха публиката, носейки носталгично настроение, Антонио Марас, който е роден в Сардиния, се заигра с контраста между буржоазният и бохемския начин на живот, в Париж.

Настроението беше подсилено чрез декорацията по модния подиум, представляваща композиция между извиващи се бамбукови арки, поркити с изкуствена трева, заобиколени от стоманени колони.

Двете отправни точки на дизайнерът бяха вдъхновени от актрисите Мариса Беренсън и Мария Шнайдер, чиято роля в „Последно танго в Париж“ беше ярка и запомняща се не само заради патньорството и с Марлон Брандо.

Темите позволиха на Марас да разгърне своето усещане за поетично, декоративно и старинно, чрез две ключови цветови теми: пастелно/теракота и виолетово/тюркоазено.

Бохемският дух завладя KenzoБохемският дух завладя Kenzo

Съчетанието на дълги, светли рокли с обемни, кожени палта не можеше да бъде по-добре изпипано. За зимата, Kenzo предлага и огромни, плетени шалове и елеци, изключително подходящи за студените дни.

Ултра дълги, макси рокли с накъдрен подгъв, бяха представени с мозайка от щампи, често съчетани с престилки изработени от пера, кожа и мъниста и носени с ботуши от овча кожа и шапки с широка периферия.

Рокли, тип "балон" стегнати с колан на кръста бяха съчетани с тънки жилетки с геометрични плетки и големи, кожени, "пощальонски" чанти, носени през рамо.

Строгите костюми в жокейски стил бяха разчупени с рубашки на цветя, носени над панталони с дължина 7/8, тип "брич" или под къси якета.

Бохемският дух завладя KenzoБохемският дух завладя Kenzo

Бохемският дух завладя KenzoБохемският дух завладя Kenzo

Бохемският дух завладя KenzoБохемският дух завладя Kenzo

Снимки:
1. - 8. Модели на Антонио Марас, от колекцията Есен-Зима 2010/2011, представени по време на седмицата на модата в Париж.
Photo: coutorture.com