Етнически мотиви и прозрачни рокли в Париж

Джон Галиано представи етническа колекция с планински обувки с високи токове, докато Givenchy наблягаше на прозрачни дрехи по време на Парижката седмица на модата.

В разгара на модните ревюта в Париж, Джон Галиано представи фантастичната си колекция, вдъхновена от номадски жени-войни, изпращайки своето племе приключенски "в търсене на нови земи".

Сребърен блясък валеше по модният подиум, в склад, разположен в покрайнините на Париж, докато моделите на дизайнера дефилираха в обемни, цветни рокли от шифон с брокат и овча кожа, планински палта, покрити с кожа от Як, носейки смесени настроения на дива и същевременно фина майсторска изработка.

Екипирани с камуфлажни шапки, "войните" натрупват множество слоеве дрехи, за да се запазят от природата: поли върху широки платнени панталони в марокански стил, бродирано сако с кожени ръкави, и тежки колани на ханша.
Гигантски "чалми", направени от монголско агне, лисица и вълна бяха допълнени от "варварски" сребърни бижута с пера, украсяващи вратовете и ръцете на моделите.

Етнически мотиви и прозрачни рокли в Париж Етнически мотиви и прозрачни рокли в Париж

Етнически мотиви и прозрачни рокли в Париж Етнически мотиви и прозрачни рокли в Париж

Етнически мотиви и прозрачни рокли в Париж Етнически мотиви и прозрачни рокли в Париж

Рикардо Тиси създаде за Givenchy високи панталони и поли, отворени на корема, носени върху фини дантели. Черни вечерни рокли се подгъват на една страна на гърдите, разкривайки рамо под прозрачен воал. На една черна рокля, прозрачността е по цялото тяло, отстрани, докато червена мини-роба включваше и гънки на гърба, показвайки дантела от същия цвят.

Няколко модела носеха шарени пуловери със савойски мотиви, напомняйки за света на зимните спортове. Някои модели носят черна панделка около врата, която се връзва зад косите им. Любопитно, няколко мъже в черно се смесваха с жените, обути в сандали.

Марката Céline и нейната стилистка Фобе Фило представиха класическа и елегантна колекция, често смесвайки синьо и черно, като моделите изглеждаха готови да слязат от подиума и да тръгнат по улицата. Използвайки изчистени, женствени линии, дизайнерката смеси и материите, като роба без ръкави от черна кожа, чиято пола е ушита от искрящ син туид.

Фило, възпитаничка на Централ Сейнт Мартинс, в Лондон, потегли по пътя на славата, първо като "дясната ръка" на Стела Маккартни в Клое, а по-късно и като творчески директор, превръщайки марката в една от най-добрите за 2000 година, лансирайки дънките с висока талия и огромните чанти.
Нейната есенно-зимна линия за Céline бе една от най-горещите за сезона, предаде БГНЕС.

Етнически мотиви и прозрачни рокли в ПарижЕтнически мотиви и прозрачни рокли в Париж

Етнически мотиви и прозрачни рокли в ПарижЕтнически мотиви и прозрачни рокли в Париж

Под звуците на Prince, дизайнерът на Balmain, Кристоф Декарнин, изпрати по подиума река от злато: всичко - от късите рокли посипани с брокат и пайети, през ресните, до тесните кожени панталони – блестеше в цвета на благородният метал. Дизайнерът все още бе на вълна "широки рамене", но освен тях, той добави и костюми, комплект сако и панталон, блузи завързващи се с големи панделки и кожени якета.

Етнически мотиви и прозрачни рокли в ПарижЕтнически мотиви и прозрачни рокли в Париж

Етнически мотиви и прозрачни рокли в ПарижЕтнически мотиви и прозрачни рокли в Париж

Париж съхрани най-доброто за накрая, с тазседмичните три кратки дни, които ще бъдат изпълнени с големи имена като Стела Маккартни, Джанбатиста Вали, Ив Сен Лоран, Шанел, Клое, Валентино, Луи Вутон и Хермес, които ще си съперничат за вниманието на публиката между Понеделник и Сряда – но погледите на всички със сигурност ще бъдат насочени към Алекзандър Маккуин във вторник вечер, когато лейбъла ще представи последната колекция на дизайнера, създадена преди смъртта му на 11 Февруари.

Снимки:
1. - 6. Модели на Джон Галиано, от колекцията Есен-Зима 2010/2011, представени по време на Парижката седмица на модата.

7. - 10. Модели на Фобе Фило за Céline, от колекцията Есен-Зима 2010/2011, представени по време на Парижката седмица на модата.

11. - 14. Модели на Кристоф Декарнин за Balmain, от колекцията Есен-Зима 2010/2011, представени по време на Парижката седмица на модата. БГНЕС