Роберто Кавали представи в Милано младежката си колекция Just Cavalli

На италианските дизайнери винаги може да се разчита за прибавянето на пикантни и дръзки елементи към моделите си, за това и ревютата при откриването седмицата на модата в Милано не ни разочароваха.

В младежката колекция на Роберто Кавали, "Just Cavalli" за сезона есен-зима 2010/2011, тенденциите бяха в полза на късите, тесни и пъстри облекла.

Моделите излъчваха дързост и рокаджийски чар. Една от причините за това беше блестящата, многопластова комбинация от цветове и шарки. Леопардови щампи присъстваха почти навсякъде в колекцията.

Роберто Кавали представи в Милано младежката си колекция Just Cavalli Роберто Кавали

Кавали реши да облече младежите в къси поли и прилепнали клинове, широки колани, блузи от шифон в ярки цветове. Като допълнение към всичко това бяха колиетата с метални тарантули и черепи, допринасящи за цялостно рок излъчване.

Дантелени рокли със златен брокат бяха съчетани в червени, леопардови клинове или такива в жълто каре, носени със сандали на високи токчета в неоново-жълто и зелено.

Пилотските якета от овча кожа, отрязани точно под бюста напомниха за колекцията на Burberry Prorsum, представена през седмицата на модата в Лондон.

Нещата, с които Кавали обаче се поувлякоха бяха формованата кожа и блейзърите, направени от кадифе, напомнящи за дамаска. Качеството им съвсем не изглеждаше добро и не бяха съобразени с актуалните тенденции за този сезон.

Роберто Just Cavalli Роберто Кавали