Защитници на правата на животните прекъсват шоу на Хесус Лоренцо

Защитници на правата на животните прекъсват шоу на Хесус Лоренцо
Двама защитници на правата на животните прекъснаха модно шоу на топдизайнера от Испания Хесус Лоренцо, който е застъпник на използването на естествени кожи.

Мъжът и жената вдигнали надписи в черно и бяло "Кожата е убийство" на испански пред моделите, облечени в палта от норка, чинчила и лисица и други кожи в края на представянето на колекцията на Лоренцо Есен/Зима 2010/2011 в рамките на мадридската Седмица на модата.
Активистите са от испанската организация за защита правата на животните "Animal Equality", която съобщава на сайта си, че двойката е била задържана от полицията. Двама активисти на същата организация прекъснаха за първи път събитие в рамките на същата проява през миналата година по време на презентация на испанския дизайнер Роберто Торета.

Шоуто на Лоренцо се проведе в последния ден на 6-дневната мадридска Седмица на модата, провеждана два пъти в годината. "Потребители, уморени от масовия пазар, искат да се изпълнят с индивидуалността на иновативни дизайни, които превръщат във функционална всекидневната употреба на кожа" пише в поясненията към колекцията си известният моделиер.

Общо 51 дизайнера показват най-новото от себе си по време на 43 модни шоута по време на това издание на седмицата в испанската столица.

Защитници на правата на животните прекъсват шоу на Хесус ЛоренцоЗащитници на правата на животните прекъсват шоу на Хесус Лоренцо

Защитници на правата на животните прекъсват шоу на Хесус ЛоренцоЗащитници на правата на животните прекъсват шоу на Хесус Лоренцо

Снимки:

1. Дизайнерът Хесус Лоренцо, след представянето на колекцията си есен-зима 2010/2011 в Мадрид. БГНЕС

2. - 3. Модели на Хесус Лоренцо от естествена кожа, показани по време на седмицата на модата в Мадрид. БГНЕС

4. - 5. Защитници на правата на животните протесират срещу използването на естесвена кожа с лозунга "Кожата е убийство", по време на ревюто на испанския дизайнер Хесус Лоренцо.