Сплетената коса е модерна тази пролет

Сплетената коса е модерна тази пролетСплетената коса е модерна тази пролет Плитката е една от най-предпочитаните прически от малките момиченца, а в последно време и от големите дизайнери по модните дефилета.

Модният подиум подсказва, че тази пролет сплетената коса се завръща на мода. Напомняйки ни за детството, известни модели дефилират с различни типове прически, но с едно общо нещо по между си - плитката.

От прическа, излъчваща детска радост и невинност до по-сложни кокове с усукани кичури и плитки. Ако се върнем в историята сплитането на косата датира още от далечното минало. Още тогава индийските племена са показали, че този вид прическа е подходяща както за мъжете, така и за жените.

По онова време мъжете са били с дълга коса и често са я сплитали, за да не им пречи върху лицето. Освен това сплитането е изключително просто и лесно можете да го направите в домашни условия.

Сплетената коса е модерна тази пролетСплетената коса е модерна тази пролет

Първо трябва да разделите косата на три симетрични части, като започнете да ги преплитате едно през друго, а за финал можете да сложите красива цветна панделка. За „по-непокорна“ коса, използвайте предварително продукт за заглаждане на косъма. Така не само ще се чувствате удобно, но ще бъдете в крак с последните модни тенденции. БГНЕС

Снимки: www.fabsugar.co.uk, hairstyleschat.com