Карла Бруни шеста в класация за най-добре облечените жени

Карла Бруни шеста в класация за най-добре облечените жени

Съпругата на френския президент Никола Саркози, Карла Бруни-Саркози беше изпреварена от съпругата на Дейвид Камерън, Саманта, в класация за най-добре облечените жени на светското списание "Tatler".

"Първата дама на Франция е алфата и омегата на женствеността и това се вижда в начина й на обличане", пише британското списание в коментар на класацията си за 2010 г.. Тя ще бъде публикувана в броя в четвъртък.

"Нейното държавно посещение (с Никола Саркози през 2008 г.) предизвика международен фурор с изтънчените й пролетни палта, показващи чист блясък", допълват журналистите на "Tatler" в публикувани днес откъси.

Френската първа дама обаче е едва на шесто място в класацията на списанието точно зад Саманта Камерън, която "ще вдигне модното ниво на Даунинг Стрийт", уверява изданието. Социологическите проучвания във Великобритания показват, че Консервативната партия на Дейвид Камерън ще спечели изборите, които ще се състоят в началото на юни.

В класацията на "Tatler" на първо място е поставена британката Каролин Сибер, лице на Шанел в Лондон, следват руската манекенка Наталия Водиянова, колежката й Джорджия Мей Джагър, дъщеря на певеца Мик Джагър и художничката Дафне Гинес, наследница на ирландската династия Гинес. Класацията се изготвя всяка година от редакцията на списание "Tatler", често определяно като модната библия на Острова. БГНЕС