Линията Versus на Versace се завръща

Линията Versus на Versace се завръща

С настъпването на Новата година италианската модна къща Versace нанася "удар" като завръща своята младежката и ценово по-ниска линия Versus. Линията Versus отстъпваше от подиумите близо пет години. Оригинално представена през 1989г. от Джани Версаче като дизайнерски проект на сестра му, линията е възобновена тази година от Донатела Версаче.

Тя е наела британския топ дизайнер Кристофър Кейн като шеф на екипа. Марката остава близко до сърцето на Донатела Версаче и тя взизкателно паставя таланта на Кейн на тест като му задава да създаде кратка Versus колекция – обувки и чанти за Есен 2009/10, изпълнени с кристални елементи.

“Versus е рок енд рол душата на Versace. Това беше първата колекция, която брат ми Джани ми възложи като самостоятелна задача, така че е много ценна за мен”, казва Донатела Версаче.

Шотландският дизайнер не разочарова и остави Донатела с високи очаквания за зашеметяваща колекция, която да очарова модните среди. „Кристофър е млад дизайнер с висока креативност и неговият рок енд рол стил е много силен, бляскав и чувствен, което е в перфектен унисон с Versus – създаден за млади хора, които искат ангажирани с личния им стил дрехи,” казва Донатела.

Линията Versus на Versace се завръща

Оплют от журналиста на Интернешанал Хералд Трибюн – Сузи Менкенс – като „ дизайнер на вундеркиндите” след неговата едноименна колекция за Есен 2009, Кейн представи отлично първата си колекция дрехи и аксесоари за Versus, миналия октомври.

Представена като статична презентация на подиуми в Театър Версаче в Милано, неговата колекция от 23 бройки беше безусловно добре приета и описана като младежка, секси, женствена, с контрастиращи черти на романтичен и агресивен, пънк дух; мелодична като сърцето на марката.

Без панталони в цялата колекция, всички къси рокли са остро скосени, но не твърде тесни и обгръщащи тялото. Тези форми олицетворяват идеята на Кейн за подчертаване на противоположностите с контрастни материи като коприна, метал, дантела, лазерно изрязан неопренов плат с ефекта на хавлиено покритие.

Инспириран от страхотните детайли и богати остатъци от архивите на модната къща, Кейн връща обратно една от иконите на Versus – мега обезопасената брошка с лъвска глава, която направи Елизабет Хърли Звезда през 1994г.

Дизайнерът хитро е обогатил мотива с металически тонове на зелено, розово и червено с алуминиев блясък. Тези елементи са използвани за закопчаване цепките на роклите и декорация на чанти, както и за допълнителен цветен акцент на черните рокли.

Като цяло, колекцията е издържана в семпла палитра от само три основни цвята – черно, червено и телесен цвят. Това е така, за да се подчертае сложността на металните украси, лазерно отрязаните контури, ключовите метални ризници, фината френска дантела, както и издържаните в подходящи цветове аксесоари - секси чанти и обувки на висок ток – вдъхновени от военния стил.Още след дипломирането си като дизайнер, Кристофър Кейн е любимец на модните медии и звездите от Холивуд и Великобритания. Неговата дебютна колекция дрехи за Versus със сигурност ще има същия ефект в мига, в който бъде достъпна в магазините през пролетта на 2010.

По материали на БГНЕС