Гордън Браун - най-лошо облечен мъж на годината

Гордън Браун - най-лошо облечен мъж на годината

Британският премиер Гордън Браун получи предизборен ритник, след като беше определен за най-лошо облечения мъж на годината от британското издание на списание GQ.

Браун, който е изправен пред ожесточена битка на общите избори тази година, успя да оглави класацията за най-лошо облечен мъж, изпреварвайки френския президент Никола Саркози, британския комик Ръсел Бранд и севернокорейския лидер Ким Чен Ир.

Браун се изкачи с две позиции напред от миналогодишната класация за "всичко друго, но не и пример за британски стил", коментира мъжкото списание.

"Може би, френският президент трябва да прекарва по-малко време, притеснявайки се за своя ръст и да отдели повече време за стила си", посочва изданието в коментар за Саркози, който със своите 165 см често носи обувки с по-висок ток.

Кметът на Лондон Борис Джонсън също участва в Топ 10. 23-годишният британски актьор Робърт Патисън, звезда от романтичната сага за вампири "Здрач", междувременно успя да оглави класацията за най-добре облечените мъже, която излиза в четвъртък. АФП

На снимката: премиерите на Холандия (Ян Балкененде) и Великобритания (Гордън Браун, вдясно)