Хапче-бонбон слагало край на бръчките

Учени създадоха сладко хапче с големината на бонбоните "Смарти", което в клиничните изпитания забавя значително състаряването на кожата, съобщи в. "Сънди таймс", цитиран от БТА.

Хапче-бонбон слагало край на бръчкитеХапчето, наречено "Инеов фермете", съдържа ликопен - антиоксидант, който е най-характерен за доматите.

Той помага за регенериране на нови стволови клетки и предпазва старите от увреждане. Ликопенът е комбиниран с форма на вит. С и с изофлавони - химикали извлечени от соята. Всички те са мощни антиоксиданти.

Изпитания с жени на възраст от 51 до 69 г. и с жени на около 45 години показват, че за шест месеца хапчето осигурява с 8,7 процента по-добра еластичност. Създатели на хапчето са специалисти от компаниите "Нестле" и "Л'Ореал".

Те комбинираха постиженията на диетологията и дерматологията. Сладкото червено хапче принадлежи към т. нар. козмецевтични продукти.

Те са за разкрасяване, но се пият и действат отвътре, а не се втриват в кожата или косата. Производителите се надяват, че заради сладкия вкус жените ще възприемат хапчето по-скоро като добавка, а не като лекарство.

Единственият недостатък на разхубавяващото хапче е цената му - около 25 британски лири за 10 дена. За да има ефект то трябва да се взима повече от три месеца. "Инеов фермете" вече се продава в някои държави в Европа и Южна Америка.БТА