Тоалети на холивудската звезда Грейс Кели на изложба във V & A

Тоалети на холивудската звезда Грейс Кели на изложба във V & A

Забележителни тоалети от гардероба на Грейси Кели ще бъдат изложени в лондонския музей "Victoria & Albert" следващата пролет, съобщава Daily Telegraph.

Уникалната изложба ще предоставят един поглед върху приказния живот на една от най-бляскавите звезди на Холивуд от 50-те години, Грейс Кели - принцесата на Монако.

Ще бъдат изложени рокли от нейните най-известните филми, включително и High Society и "Rear Window". Експонирани ще бъдат и роклята, с която е била на Оскарите през 1955, когато получава приза "Най-добра актриса" за филма " The Country Girl "; роклята, с която е била на първата си среща с принца на Монако Рение III, както и част от личния и гардероб с рокли Haute Couture от 1960 и 1970 на Кристиан Диор, Cristobal Balenciaga, Юбер де Живанши и Ив Сен Лоран.

Тоалети на холивудската звезда Грейс Кели на изложба във V & A

В друга зала вниманието ще бъде съсредоточено върху роклята на Грейс Кели, която е носела по време на годежа си с принц Рение III, както и върху тоалетите, подарени и за сватбата през 1956 година.

В последна секция ще бъдат изложени рокли, в които Принцеса Грейс е била облечена по време на официални кралски приеми.

Като цяло изложбата обхваща модата на четири десетилетия и включва осем рокли от Кристиан Диор, екстравагантен, украсен с мъниста жакет, рокля на Ив Сен Лоран от 1965 г., костюми на Коко Шанел, бижута от Van Cleef & Arpels и разбира се нейната така известна оригинална чанта на Хермес.