Електронни джаджи подобряват съня и освежават кожата

В света се произвеждат различни електронни джунджурии, с които събуждането от сън вече не е мъчение, а приятно и полезно преживяване, твърди БТА, позовавайки се на в. "Дейли мейл".

Резкият звън на будилника или мобилния телефон стряска спящия и намалява ползата от дълбокия сън и сънуването, а кожата остава уморена, напрегната и без блясък, твърди дерматоложката на свободна практика д-р Сам Бънтинг. Тя е убедена, че джаджите за лесно събуждане са полезни както за за мозъка, така и за кожата.

Wake-Up Light на "Филипс" например имитира развиделяване. Като излъчват мека светлина, новите "будилници" казват на мозъка да спре да произвежда мелатонин. Това разбужда и улеснява ставането в тъмната сутрин.

Електронни джаджи подобряват съня и освежават кожата

Моделът Sleeptracker на американската компания Sleep Solutions е като обикновени ръчен часовник, но през цялата нощ следи движенията на тялото и фазите на съня ви и ви събужда в най-подходящия момент, когато спите леко и сте почти будни. Трябва само да го настроите, като му кажете кога смятате да си лягате и приблизително кога искате да се събудите.

Часовниците "Теслар" на "Филип Щайн" пък подобряват съня. Те излъчват в ръката импулс с честота 7-9 херца. Той усилва енергийното поле на организма, като променя честотата на полето, отпуска тялото и му помага да се бори със стреса. БТА