Разпродават дрехи на Одри Хепбърн на аукцион в Лондон

Разпродават дрехи на Одри Хепбърн на аукцион в Лондон

Колекция от дрехи и други съкровища от гардероба на прочутата филмова звезда и икона на модата Одри Хепбърн надхвърлиха 260 000 лири на аукцион в Лондон, предаде АФП.

Коктейлна рокля на Живанши, която актрисата е носила във филма от 1966 "Как да откраднеш милион" бе продадена за 60 000 паунда – три пъти над очакваната цена.

Звездата се появява в черната дантелена рокля "Шантийи" от любимия си дизайнер в сцена в хотел "Риц" в Париж в комедията, в която участва и Питър О'Тул.

Тази рокля е един от над 40-те експоната, сред които шапки и колани, носени от шикозната актриса, продадени на аукциона на Кери Тейлър в Pall Mall в центъра на Лондон.

Общата сума от продажбите достигна 268 320 паунда. "Бе привилегия да се разпродаде тази колекция, подобна на която няма никога отново да бъде видяна", заяви аукционерът Тейлър.

Сатенена сватбена рокля в цвят слонова кост, създадена през 1952 за планираната сватба на Хепбърн с английския бизнесмен Джеймс Хансън бе продадена срещу 13 800 лири.

Одри впоследствие отменя сватбата и моли дизайнерите да я продадат.

Половината от приходите от уникалната разпродажба са предназначени за Детския фонд на Одри Хепбърн. Нейни облекла и по-рано са били продавани срещу високи суми.

Розова коктейлна рокля, носена от нея във филмова класика от 1961 "Закуска в тифани" бе продадена за 192 000 паунда в Ню Йорк през 2007. БГНЕС

Лондон / Великобритания