Best Model of the World - представяне на национални костюми

Best Model of the World - представяне на национални костюми

На 7 декември всички модели от конкурса Best Model of the World представиха най-пищния или емблематичен народен костюм на своята страна. Костюмите бяха оценявани по сложност на изпълнение, материи, символика, творческо решение, оригиналност и автентично пресъздаване на националния дух.

Естествено за перфектното представяне, отговорността изцяло падна върху моделите.

Специални гости на вечерта на националностите бяха дипломатическия корпус и посланиците на държавите участнички в конкурса.

Изработката на националните костюми на българските участници в конкурса Best Models of the World 2009 бяха поверени на дизайнерката Мариета Славчева от модна къща Перлита, която спечели ДИЗАЙНЕР НА ГОДИНАТА 2008 и е носителка на няколко награди за най-красив национален костюм от международни конкурси в САЩ, Доминикана и България.

По идея на дизайнерката и със съдействието на фондация СТАРАТА БЪЛГАРИЯ за пръв път нашите модели Диана Иванчева, Нина Ангелова, Благовест Анев и Светослав Манолев се представиха не с традиционни народни носии, а с пищни национални костюми, с елементи от облеклата в епохата на Средновековието и от времето на Априлското Въстание.

Best Model of the World - представяне на национални костюми

erogance.eu