Кристиан Лакроа спира по-голямата част от дейността си

  Кристиан Лакроа спира по-голямата част от дейността си

Търговският съд в Париж съобщи решението си да приложи плана за оздравяване на модна къща Кристиан Лакроа, изработен от нейните собственици, който предвижда закриване на голяма част от нейните дейности и съкращаване на 100 работни места, предаде АФП.

Генералният директор на модна къща Лакроа Никола Топиол обаче не изключи впоследствие да се вземе решение за възобновяване на дейността, заявявайки, че сегашното решение позволява поне "да бъде запазена компанията".

Планът на групата Falic, собственик на модната къща, предвижда закриването на по-голямата част от работните места и в резултат на това край на създаването на висша мода и на конфекция. Само десетина служители ще останат на работа с оглед изпълнението на лицензионните договори за аксесоарите и за парфюмите на модната къща.

Създадена през 1987 г. с подкрепата на водещата луксозна марка в света LVMH и продадена през 2005 г. на американската група Falic, модна къща Кристиан Лакроа регистрира загуба от 10 милиона евро през 2008 г. при оборот от 30 милиона евро. БГНЕС

Париж / Франция