Безплатни прически за дами над 50 години по време на Коледния базар в Панаира

Безплатни прически за дами над 50 години по време на Коледния базар в ПанаираВ импровизирания салон за красота „Стилна жена 50+” ще работят 20 елитни стилисти от „Christian of Roma”.

Прическа от моден стилист ще получат като подарък жените над 50 години, които посетят Коледния базар в Пловдив на 20 и 21 декември. Инициатори на нетрадиционната благотворителност са дружество „Christian of Roma Group” и Международен панаир – Пловдив, съобщиха от там.

Идеята възникнала след големия успех на модния конкурс „Стилна жена 50+”, който се проведе на 1 ноември, признаха организаторите. Победителката в неговото първо издание – 75-годишната Мария Петрова, ще бъде лице на импровизирания салон за красота на втория етаж в Палата 8.

Прическите на дамите над 50 години ще правят 20 стилисти (ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ) от екипа на дружество „Christian of Roma Group” и Сдружението на българските фризьори, които са преминали различни специализации в страната и чужбина. Те ще работят без прекъсване от 10 до 18 часа на 20 и 21 декември.
На място в Палата 8 ще става записването за пакет от процедури – подстригване и измиване с луксозна професионална козметика за коса, обясниха организаторите. Според тях за два дни стилистите ще успеят да променят визията на 150-200 жени.

„В природата на всяка жена е да се грижи за красотата си, но понякога, заради социално-икономическа ситуация като сегашната, това може да се окаже непосилно за семейния бюджет. Затова решихме да обединим нашия опит в модата с неограничените възможностите, които предлага Международен панаир-Пловдив”, обясни Елена Томева-Кристиано от „Christian of Roma Group”. Мислим, че не толкова финансовото изражение на този подарък, ще привлече вниманието на дамите над 50 години. Много по-ценен подарък е усещането за красота и увереност след подобна разкрасителна процедура, смятат и стилистите, които ще правят прическите в Палата 8.

Съвместната инициатива на дружеството и Международен панаир-Пловдив се провежда за първи път. Тя е продължение на благотворителната дейност, която развиваше починалия през октомври президент на „Christian of Roma Group” Командор Гаетано Кристиано.