Чувственост и сексапил в колекция "ЛАВАЦА"

Мария Василева

 Чувственост и сексапил в колекция

На 2 декември 2009 г. в зала "Rainbow Plaza" ще бъде представена колекция "Лаваца" на Виргиния Здравкова, вдъхновена от календара на прочутото кафе за 2010 година. За дванадесета поредна година фирма "Софсток" – официален дистрибутор на кафе Lavazza за България, дава шанс на наш дизайнер да сътвори колекция, вдъхновена от най-новия календар на италианската марка.

Изданието му за 2010 г. е вдъхновено от Италия и нейното музикално богатство и култура. Чрез фотографиите си Майлс Олдридж по оригинален начин представя различните аспекти на италианската култура като талант, позитивизъм и стил.

Виргиния Здравкова – трикратен носител на наградата "Златна игла" на Академията за мода, за четвърти път създава колекция, вдъхновена от прочутата марка. Чрез ефирните си и пъстри тоалети тя пресъздава емоцията и дълбоката сантименталност на италианската музика.

Виргиния Здравкова: "Музиката винаги е била изключително вдъхновяваща и идеята на Lavazza да придаде музикален привкус на календара си за 2010, е блестяща. Чрез песни като "Nessun Dorma", "O sole mio", "Time to say goodbye" на Сара Брайтман и Андреа Бочели и "Va’ Pensiero" на Джузепе Верди човек може да си представи италианския лайфстайл като една изключително изразителна и богата интерпретация на модерния живот. Това е и основната идея в моята нова колекция за Lavazza."

 Чувственост и сексапил в колекция

Колекция "Лаваца" тази година включва 30 облекла, които ще бъдат представени в две стилистично разделени части. Обединяваща между тях е идеята за жената, развълнувана от живота, както и съчетанието между лукса на качествените материи, прецизността към детайлите и свободата на движението.

В първата част доминира тоталният хит за новия сезон – черно, в съчетание с леки елементи на теменужено и циклама.
Моделите са разнообразни и включват асиметрични гащеризони с едно рамо, набухнали ръкави, поли и панталони, драпирани горни и долни части, къси и дълги болера тип "тореадор".

Акценти в силуетната линия са широките рамене и стеснената талия. Хитов аксесоар в първата част на колекция "Лаваца" са ботушите, направени като дълги плътни чорапи с жартиери. Те придават чувственост и сексапил и са изключително удобни за носене.

Материите, които Виргия Здравкова използва в колекцията си, са разнообразни: копринени сатен, тафта и шантунг, както и транспарентни и ефирни тъкани като шифон, органза и тюл.


Снимки:
1. – 2.
Модели от колекция "Лаваца" на Виргиния Здравкова, вдъхновена от календара на марката за 2010 година.

Модел: Християна Вучева от модна агенция "Визаж Модел Груп".
Фото: © Божидар Марков

Чети повече във Fashion Lifestyle Magazine