Супермодел показва снимки за климатичните промени

  Супермодел показва снимки за климатичните промени

Супермоделът, предприемач и фотограф Хелена Кристенсен призова световните лидери да предприемат действия за борба с климатичните промени, предаде Ананова.

При откриването на изложба от нейни творби, Кристенсен заяви, че конференцията по промените в климата през декември осигурява реална възможност за промяна в курса на света.

"Мисля, че конференцията ще бъде една от най-важните някога между лидери. Това е техният шанс да покажат, че те, с властта си, могат да направят нещо, което да доведе до реални промени в света. Ако това не стане сега, няма да има друга възможност", изтъква супермоделът.

Тя неотдавна посети Перу с благотворителната организация "Оксфам" за да види от първа ръка ефектите на глобалното затопляне. Получената в резултат от посещението документална фотография отразява реалността на всекидневието на перуанската провинция.

Преди откриването в Лондон, изложбата има премиера в централата на ООН в Ню Йорк и евентуално ще бъде представена в Копенхаген в дните на форума по климата.

40-годишният модел, която все още е търсена по цял свят в това си качество, заяви пред Sky News Online как глобалното затопляне вече засяга по-голямата част от селското население.

Перу е смятано за третата по уязвимост държава в света по този показател след Хондурас и Бангладеш. По-голямата част от повърхността на ледниците в страната изчезнаха през последните 30 години, което има драстично въздействие върху наличието на питейна вода по време на сухия сезон. Над една трета от населението на страната живее в бедност.

Хелена се надява нейните творби да осветлят глобалната ситуация, която локалните фотографии носят. Макар и да няма фотографско образование, сега тя прекарва повече време зад камерата отколкото пред нея, заедно с работата й на модел и моден дизайнер. БГНЕС

  Супермодел показва снимки за климатичните промени

  Супермодел показва снимки за климатичните промени