Ирландски учени откриха, че кърито пази от рак
Изследователите в научен център за борба с рака в Ирландия третирали ракови клетки с куркумин, който придава на кърито отличителния жълт цвят и установили, че той започва да ги убива в рамките на 24 часа. Освен това клетките започнали да се самоизяждат, се посочва още в изследването, публикувано в British Journal of Cancer.
Предишни научни изследвания показват, че куркуминът може да потисне туморите, а хората, които ядат много къри може да се окажат по-резистентни към болестта, въпреки че куркуминът губи бързо своите противоракови характеристики след приемането му. Ракът на хранопровода причинява смъртта на повече от 500 000 души по света всяка година. Туморите са особено смъртоносни, а вероятността за оцеляване е едва 12-31%.
Американски изследователи обявиха през 2007 г., че куркуминът може да помогне за стимулиране на клетките на имунната система при болестта на Алцхаймер. БГНЕС
Лондон / Великобритания
Добавете вашия коментар към статията
Моля пишете на кирилица и с малки букви