Ив Сен Лоран - най-печелившата мъртва знаменитост

   Ив Сен Лоран - най-печелившата мъртва знаменитост

Дори след смъртта си, знаменитостите продължават да печелят милиони, а дизайнерът Ив Сен Лоран се оказа най-печелившият мъртвец, като изпревари Майкъл Джексън съобщава Ройтерс.

В деветата си годишна класация Forbes.com пише, че французинът, смятан за един от най-великите дизайнери на 20-ти век, който почина през 2008, е направил 350 милиона долара. Композиторите Ричард Роджърс и Оскар Хамерщейн са на втора позиция 235 милиона, докато неотдавна починалият "Крал на попа" е трети с 90 милиона. Но Джексън вероятно ще заработва и през идните години, докато Ив Сен Лоран може да не успее да повтори постижението си от 2009 г.

"Сен Лоран продаде много недвижими имоти, което донесе 350 милиона долара", посочи старшият издател на Forbes Мат Милър, съставящ списъка. "Майкъл Джексън ще печели десетки милиони на година, защото има права над творчеството си. Все още има да получава и печалби от филма". Филмът за Майкъл Джексън "This is It", базиран на записите от репетициите му, се появява по кината от днес. Другият "Крал", Елвис Пресли е четвърти в списъка със "само" 55 милиона долара. От списъка отсъстват знаменитости като Мерилин Монро и Джеймс Дийн. Монро всъщност е работила дори по-упорито тази година, но "поради всички нови попълнения в списъка, не успяха да се класират", обяснява Милър. Сред странната класация за богатствата на покойни звезди, има и музиканти, автори, актьори, автори на песни. БГНЕС