"Miss Glory BG - Славната България" свързва мода и история

Miss Glory BG - Славната България свързва мода и историяНационалният конкурс "Miss Glory BG - Славната България" отново ще бъде посветен на бележити събития, както е традицията до момента, обявиха от агенцията организатор на проявата. Това са 165 годишнината от рождението на Капитан Петко войвода и 90 години от рождението на писателя Николай Хайтов. Както е известно именно Николай Хайтов написа биографията на великия революционер, а по негов сценарий бе направен и забележителният едноименен сериал. "Искаме отново да накараме всички да изпитат гордост, че сме българи. От своя страна участничките ще научат някои неща за нашата история, които със сигурност до момента не са знаели" - заявиха от агенция "Glory BG.

Целта на този конкурс е младите хора да се запознаят по-отблизо с интересни факти и събития от славното ни минало. Неща, които ще ги накарат да се почувстват още повече българи и родолюбци. Конкурсът е неразривно свързан с българската история и показва не само красотата на българката, а и славното минало на страната ни.

Първите две издания на "Miss Glory BG - Славната България" се проведоха на историческата крепост Хисаря в град Ловеч. Първото издание на този конкурс бе посветено на 820 години от сключването на Ловешкия мирен договор, с който се създава Второто българско царство от братята Петър и Асен. Второто бе посветено също на бележито събитие от българската история - 130 годишнината от Освобождението на страната от турско робство.

Паралелно с "Miss Glory BG - Славната България" на 4 ноември в Драматичен театър ще се проведе и петото издание на регионалния конкурс "Момиче Ловеч". Двете събития са обединени в шоу спектакъл "Две в едно" с водещ кореняк ловчанлията Драгомир Драганов - Чая.

В същото време стана ясно, че интернет сайта www.mucunki.com ще избере свое лице сред участничките в конкурса "Момиче Ловеч". Носителката на лентата ще получи регистрация в сайта и безплатен ВИП-абонамент за 1 година. По идея на Mucunki.com и агенция "Glory BG" на удостоената с лента участничка ще се връчва и специална статуетка на името на сайта за запознанства, а това от своя страна ще положи основите на една традиция занапред.

Вече подтвърдили медийни партньори на шоуто "Две в едно" са телевизиите - Ловеч, Оптиспринт, предававането "Фитнес мания" по тв М-сат, тв Черно море и БГТВ. Видеорепортаж ще има и в порталите dir.bg и fashion.bg. Събитието ще бъде отразено и в сайтовете Lovechtodey.com, SkyLovech.com, Erogance.eu, радио „Зетра”, радио "Ловеч", както и вестниците "Ловеч Глас", "Фактор" и "Форум".