Мишел Обама със своя кукла

В близко бъдеще първата дама на САЩ Мишел Обама може да се окаже във всеки американски дом, съобщиха Си Ен Ен и ИТАР-ТАСС. Нюйоркската компания "Джейлбрейк тойс" подготвя за пазара кукла с външността на съпругата на американския президент Барак Обама.

Мишел Обама със своя куклаФигурката е висока около 15 см. Куклата ще се появи на пазара на 20 ноември.

Работата по създаването й е започнала преди половин година, с други думи много скоро след встъпването в длъжност на президента на САЩ, подчертава основателят на "Джейлбрейк тойс" Джейсън Файнбърг. Според него тогава цялата страна и целият свят са били влюбени в Мишел Обама.

Куклата ще се продава в три различни тоалета: във виолетова рокля, с която Мишел Обама се появи по време на предизборната кампания; в червено-черна, която тя носеше в деня на изборите; а също с черно-бяла с флорални мотиви, с която участва в популярното телевизионно шоу. Трите тоалета са по тялото на първата дама и са без ръкави, което се превърна в своеобразна "визитна картичка" на Мишел Обама.

Още от средата на миналата година "Джейлбрейк тойс" пусна на пазара кукла с лика на Барак Обама. Заедно с тази на Мишел Обама те могат да направят семейство като Барби и Кен. Цената на новата кукла е около 13 долара.

От Белия дом отказват да коментират появата на куклата на пазара.

ИТАР-ТАСС припомня, че през февруари компанията "Тай", известен производител на играчки в САЩ, кръсти две от куклите от популярната серия "Тай гърлс" Малия и Саша на двете дъщери на президента Обама. Тогава самата Мишел Обама заяви, че подобен рекламен ход е неуместен и "Тай" прекръсти куклите, а парите от продажбите на двете играчки бяха преведени за благотворителност. БТА