Юлия Юревич ще представя България на световен форум

 Юлия Юревич ще представя България на световен форум

Нова фотосесия на Мис България 2007 Юлия Юревич с еко рокля на дизайнера Евгени Петков ще представя България на международно модно изложение, което ще се проведе на 20 януари в Женева. В големия форум Eco Chic, организиран от зелената организация Green To Greener, ще участват 43 дизайнера от всички краища на света, сред които супер известни имена като Рик Оуенс и Даян фон Фюстенберг.

Дизайнерът Евгени Петков създава булчинската рокля, вдъхновена от българския фолклор и изпълнена от 100% натурални материи, специално за женевския форум. Креативното плетиво е от натурална вълна, хастарът е от 100% лен, а изящната дантела е от екологичен памук от Германия. Роклята – уникат ще бъде представена в ревю с участието на световни топмодели на 21 януари в Женева, заедно с творенията на останалите дизайнери. Организаторите са поканили създателя на роклята и Юлия Юревич като специални гости на изложението.

 Юлия Юревич ще представя България на световен форум  Юлия Юревич ще представя България на световен форум

Като красива нимфа, излязла от някоя приказка и търсеща убежище в малкото останали зелени оазиси в градската среда представя Юлия Юревич новата фотосесия. Снимките са реализирани в Градината на Националната художествена галерия и представят една изключително интересна концепция на дизайнера Евгени Петков и фотографа Ивомир Пешев. Тяхната идея е да съчетаят експресивния фолклорен елемент с асоциациативни препратки към други епохи и екзотични цивилизации. Ето защо гримът, който е дело на Аделина Цанева е в азиатски стил, използван често от Джон Галиано.

 Юлия Юревич ще представя България на световен форум

Прическата е дело на Полина Атанасова, която е треньор на Schwarzkopf professional и също е вдъхновена от азиатските страни. Екипът спира избора си на Юлия Юревич, защото според тях тя е една от най-красивите носителки на титлата „Мис България” и перфектно се вписва в концепцията за представянето на роклята и на идеята им.

Във фотосесията, Юлия позира и в няколко други рокли от новата колекция на Евгени Петков. Младият дизайнер, чийто стил е определян като женствен и много провокативен, е учил и работил в Париж.

На зеления килим по време на конкурса "Fashion Rise " 2007, Евгени Петков впечатлява публиката и журито с моделите си. Това му донася множество награди, включително и участие в Международното изложение за бельо Body Look в Дюселдорф, Германия. Той е избран като единствен представител на България за изложението Eco Chic в Женева през 2010г.