Одри Тоту: "Шанел" означава еманципация

   Одри Тоту:

Коко Шанел не само създаваше прекрасни облекла, но и спомогна за сдобиването на жените с права, заяви френската актриса Одри Тоту на японската премиера на филма "Coco avant Chanel" ("Коко преди Шанел"), съобщава Ройтерс.

Режисираната от Ан Фонтейн лента е опит за биография на ранната Шанел. В ролята на бъдещата световноизвестна модистка се превъплъщава тъкмо Тоту, нашумяла с участието си в "Невероятната съдба на Амели Пулен" (2001) и "Шифърът на Леонардо" (2006).

Сюжетът проследява пътят на Шанел от сиропиталището, в което израства, през опитите й да стане певица до сбогуването й с мизерията след като става любовница на богат мъж. Иначе в историята Габриел "Коко" Шанел (1883-1971) ще остане като дизайнерка, революционизирала женската мода, една от най-влиятелните фигури в модата на XX в. Философията на Шанел, стремежа й към изчистени линии и взаимстване на елементи от мъжката мода й отреждат важно място в развитието на дизайна на облекла.

Благодарение на въздействието, което Шанел оказва върху модата като цяло, списание "Таймс" я включва в класацията за 100-те най-влиятелни личности на XX в. - единственият представител от света на модата в класацията. БГНЕС

Токио / Япония

Направете Вашата снимка стил Шанел, спечелете възможността да гледате с приятел филма "Коко преди Шанел" в София или Пловдив.