Български фирми показаха колекции 2010 на ревю по време на BGate

На 17 септември 2009 г. в Интер Експо Център - София с модно ревю официално беше открито Балканското изложение за облекло и текстил BGate 2009, което се провежда за седми пореден път от 17 до 19 септември. Известни български модни къщи представиха колекциите си за 2010 г. Модели на агенция "Визаж" дефилираха в дамски официални и бутикови облекла, трикотаж и дамска конфекция на "Етере", "Нианел", "Кенсол", "Лара Вил", "Магнолика", модно студио "Коралия", зимна колекция на бутик La Strega, корпоративно облекло и униформи на АТМ, вдъхновения от етно модата и отминали епохи на млади дизайнери и преподаватели от НБУ.

Antoan VillCoraliaCoralia

BGate 2009 е полезен форум за професионалисти в производството, услугите и търговията с текстилни стоки и облекло и за всяка компания от модната индустрия, която търси път за консолидация, позиции в съвременните клъстерни структури национални и регионални и тясно сътрудничество с балканските текстилни индустрии. И тази година с националното си участие в BGate компании от съседна Турция заявяват своите намерения и възможности за партньорство и активен бизнес.

CoraliaCoraliaCoralia

CoraliaCoraliaCoralia

Участници в Bgate 2009 са фирми, които предлагат облекла като готови изделия, компании, които имат капацитет за работа с материали на клиентите си, производители на текстил и аксесоари, доставчици на машини и оборудване, както и фирми от сферата на услугите – CAD/CAM, дизайнери, конструктори и посреднически агенции. Сред експонатите са: облекла и трикотаж, модерни професионални машини и оборудване за различни операции, текстил, приспособления и аксесоари за шевното производство, софтуер и CAD/CAM системи на водещи компании за производство и мениджмънт и широка гама услуги за сектора.

NianelNianelNianel

NianelMagnolicaMagnolica

Паралелно с BGate 2009 в Интер Експо Център-София се проведе двудневна общотекстилна конференция - Иновации в текстила и облеклото, с участието на български и чуждестранни лектори и специалисти.

НБУНБУНБУ

Снимки:

1. Модел на Лара Вил
2. - 9. Модели на модно студио "Коралия"
10. - 13. Модели на Нианел
14. - 15. Модели на Магнолика
16. - 18. Модели на преподаватели и млади дизайнери от НБУ
Фото © Fashion.bg