Пиер Карден е посланик на добра воля на ФАО

    Пиер Карден е посланик на добра воля на ФАО

Организацията за прехрана и земеделие на ООН /ФАО/, чиято централа се намира в Рим, назначи петима нови посланици на добра воля, съобщиха от нейния пресцентър.

Световно известният френски моделиер Пиер Карден беше удостоен със званието заради своя принос за осъществяването на хуманитарни проекти, свързани с борбата с глада, недохранването и разпространението на болести.

Сред останалите удостоени с високата чест бяха олимпийският шампион в спринта Карл Люис, колумбийската певица Фани Лу, индонезийската й колежка Ангун и съпругата на президента на Доминиканската република Маргарита Фернандес, предаде РИА "Новости".

От ФАО отбелязват активната дейност на легендата на високата мода Пиер Карден за привличането на вниманието на световната общественост и организирането на хуманитарни проекти в подкрепа на жителите на републиките от бившия СССР, пострадали от Чернобилската катастрофа.

Официалната церемония по присъждането на почетните звания посланик на добра воля на ФАО ще се състои на 16 октомври в Рим по време на тържествата в чест на Световния ден на прехраната. БГНЕС

Рим / Италия