Екзотична и предизвикателна седмица на модата в Ню Йорк

  Екзотична и предизвикателна седмица на модата в Ню Йорк

Даян фон Фюрстенберг играе екзотичен скитник, докато Дерек Лам рекламира луксозни костюми-гащеризони: колекциите прет-а-порте на седмицата на модата в Ню Йорк са авантюристични, но не са точно пригодени за ежедневна употреба.

За Фюрстенберг, президент на Съвета на модните дизайнери в САЩ, жената, носеща нейните перлени огърлици от колекция "Пролет 2010 г.", яркозелени бродирани блузи и бохемски поли, не е просто застаряващ купувач.

"Издигайки се като феникс, тя е модерен мит, кралицата на пустинята, истинска авантюристка, изследваща и вълнуваща", се посочва в описанието на модната колекция. Приключенският дух по-трудно може да бъде открит в решенията на почти всички дизайнери да се потопят в специализирания, но търговски атрактивния сектор на банските костюми.

Пригответе се да видите много носталгични цели бански костюми следващото лято в стила на 50-те и 60-те години на миналия век, украсени с кръстосани цветни ивици. Ако говорим за бикините, те често са червени или жълти, на райета или на точки, с висока талия.

Седмицата на модата в Ню Йорк е първото от четирите водещи събития в света на модата този сезон, преди тези в Милано, Лондон и Париж. БГНЕС

Ню Йорк / САЩ