Levi Strauss избра Рим за най-големия си магазин в света

    Levi Strauss избра Рим за най-големия си магазин в света

Американската компания за облекла Levi Strauss откри най-големия си магазин в света, избирайки сърцето на Рим за място и оповестявайки планове да открие нови филиали в други световни столици, предаде АФП.

"Много марки и много компании се борят, но Levi - не", заяви ръководителят на фирмата Джон Андерсън, чиято компания е световен лидер в производството на джинси.

"Правим значителна инвестиция в Италия за най-големия си магазин в света. Имаме голямо доверие в Италия и потребителите й, те установяват тенденциите за останалия свят".

Магазинът на "Виа дел Корсо" заема площ от 400 кв. метра и може да се увеличи до 550. Армин Броже, ръководителят на Levi Strauss за Европа заяви, че компанията планира да отвори магазини в Милано, Флоренция, Болоня и Венеция в Италия и в други големи градове.

Фирмата, чиито дънки вече десетилетия са символ за качество, отбеляза спад в продажбите от 3 % през второто тримесечие до 620 милиона евро и нетна загуба от 4 млн. долара след печалба от 1 милион долара във второто тримесечие на 2008. БГНЕС

Рим / Италия