МОДНА КЪЩА “ЖЕНИ СТИЛ” ИЗДИГА В КУЛТ КОСТЮМИТЕ

На 20 септември 2004г. в НДК модна къща “ЖЕНИ СТИЛ” с дизайнер Евгения Живкова представи своята най-нова колекция есен-зима 2004-2005 година. Тя включваше 70 облекла, разпределени и структурирани в 16 специални теми.

Сред уважилите събитието бяха Маргарита Гомес – Асебо - съпруга на министър-председателя Симеон Сакскобургготски, арменската посланичка в България Севда Севан, министъра на труда и социалната политика Христина Христова, народните представителки Анастасия Мозер, Теодора Дренска и др., светските и бизнесдами Джулия Бул, Мариана Гендович, Анна Сендова, Цветелина Бориславова, Петя Стаевска и Мария Теофилова, Миню Стайков – президент на “Сис индустрийс”, примабалерината на Националната опера Диляна Никифорова и др.

Г-ца Евгения Калканджиева – президент на "Визаж Модел Груп" и лице на “ЖЕНИ СТИЛ” от 1999г., дефилира на подиума за последен път като лице на модната къща.
Във философски и естетически план колекцията предлага нов тип елегантност, характерна с по-голяма смелост в дизайна и кройките и издигане на костюмите в култ. Костюмите във всякакви варианти ще бъдат главен хит през есенно-зимния сезон. Отделено е специално място на различните гарнитури, в частност на гарнитурите, изработени от кожа с косъм и вградени в палтата, както и апликациите от дантела / комбинация на туид, жоржет и дантела, както и на дантела върху трико и коприна /. В конструктивен план нов момент са "ръчно изработените ефектни шевове от прежда" .

Класическите блейзъри и саката са силно скъcени – около и малко под талията. Облеклата като цяло са много вталени, дължините на полите са около и малко над коляното / последното е характерно за спортните теми /, панталоните са класически - леко разкроени и прави с тенденция към стесняване. Роклите и полите са разкроени и са с нестандартни срязвания. При официалните рокли акцентът е поставен върху малката черна рокля от плътна тежка коприна и сатен. Много актуални за тази зима са палтата – дълги до коляното или до глезена, двуредни от естествена кожа с косъм , а някои са и с плетени ръкави.

Цветовата гама на колекцията е разнообразна: черно, бежово, лилаво, цикламено, жълто, малиново червено, комбинации на бяло и черно, на бяло,черно и кафяво, на оранжево и сиво и др. Част от десените на облеклата включват дискретни флорални мотиви и големи карета. Материите са предимно туид, туид кордоне, шифон, студена вълна, вълна, трико, вълнен жоржет, кашмир, букле, сатен, кадифе, коприна, дантела, кожа с косъм и др. Впечатление правят ръчно изработените шевове, многото ципове, ширити, джобове, специални украси и копчета, гарнитури с кожа и др.

ЕВГЕНИЯ ЖИВКОВА: "В сравнение с предишната ми зимна колекция сега наблягам повече на жената с по-стилна и рафинирана външност. Визията става все по-младежка. Желанието ми е чрез моите тоалети бизнес дамите да изглеждат по-различни, т.е. стремя се да преодолея конвенционалната представа за деловата жена у нас. Облечена по този начин, една работеща жена спокойно би могла да отиде и в парламента, и в своя офис, и да излезе вечер със своето семейство... Тъй като в това ревю за последен път дефилира досегашното наше лице – Жени Калканджиева, искам от сърце да й благодаря за всичко, което тя направи за популяризирането на нашата марка и за чудесното представяне на колекциите ни през изминалите години. За мен бе истинско удоволствие да работим заедно!"

Photo: Васил Къркеланов /Vasil Kurkelanov/

© Любомир Стойков
Всички права запазени!