Британките носят мини поли до 40 годишна възраст

   Британките носят мини поли до 40 годишна възраст

Британските жени носят мини поли до 40-годишна възраст, показва проучване на универсалния магазин Debenhams.

Само преди 20 години малко жени биха се осмелили да носят мини поли след 33-годишна възраст, съобщава магазинът.

"Това показва, че в наши дни жените имат все по-голяма увереност в тялото си и са щастливи да се обличат в съответствие с това", допълва същият източник в комюнике.

"Ако тази тенденция продължи, няма съмнение, че през следващото десетилетие жените в средата на 40-те и началото на 50-те години ще гледат на мини полите като на основна част от ежедневния си гардероб.

Данните са били изготвени след като магазинът анализирал най-новия възрастов профил на жените, които през последните шест месеца купили къси поли от 36 см. Резултатите показали, че средната възраст на тези жени се е увеличила от 36 г. в началото на новото хилядолетие на 40 години днес.

Според данните от 1980 г. средностатистическата жена преставала да си купува мини поли, след като навърши 33 години, както е било от средата на 60-те години. Магазинът отбелязва, че според експертите популярността на интензивните физически упражнения, в резултат на които жените се сдобиват с тонизирани тела за по-дълго време, може да е причина за явлението, както и увеличаващият се брой на британските жени, които живеят сами. БГНЕС

Лондон / Великобритания