Топ лекар от Англия обучава наши естетични дерматолози и хирурзи

Д-р Дейвид Евънс пристигна специално в България, за да проведе обучителен семинар за продукта „Скулптра” на българските дерматолози и пластични хирурзи. На 25 и 26 юни в МБАЛ „Токуда Болница София” нашите доктори черпят от опита на известния английски естетичен лекар и могат нагледно да демонстрират наученото, правейки процедури за изглаждане на бръчките и подмладяване на лицето с естествен филър - поли-L-млечна киселина. Така за два дена над 30 жени имат щастието да се разкрасят и подмладят дълготрайно със „Скулптра”, която поп-иконата Мадона си подари за 50-тия рожден ден.

  Топ лекар от Англия обучава наши естетични дерматолози и хирурзи

На обучителния семинар за Sculptra™ присъстват над 15 от най-известните дерматолози и естетични хирурзи в България, като д-р Николай Георгиев, д-р Мадлен Кокева, д-р Радина Денкова, д-р Катя Паскова, д-р Катрин Крахтова, доц. Балабанова, д-р Росица Денчева, д-р Веселин Динев, д-р Людмил Пеев, д-р Магдалина Гюрова, д-р Милена Зъбова, д-р Людмила Павлова, д-р Биляна Мирчевска и др. Голяма част от тях вече са сертифицирани да поставят инжекциите с поли-L-млечна киселина. Те споделят, че за период от три месеца, откакто продуктът е в България, са направени над 100 процедури.

Повечето клиенти са бизнес дами и звезди от шоубизнеса. Преди да замине за Евровизия певицата Петя Буюклиева също се подложи на подмладяващи процедури с филъра Sculptra™ „Радвам се, че имам възможност да съм в България. Лекарите ви са на високо ниво и за мен е удоволствие да ги въведа в изкуството на поставянето на филъра от поли-L-млечна киселина. Именно в естествените продукти е бъдещето на козметичната хирургия”, сподели д-р Евънс през първия ден от обучението.

д-р Дейвид Евънс е завършил медицина в Кеймбридж. Има дългогодишна практика в болница „Св.Томас” в Лондон, специалист по обща и естетична медицина. Започва да се занимава с естетични процедури в Чикаго, Ню Йорк и Калифорния и има над 10 години опит в козметичната практика. С продукта Sculptra™ работи от 7 години и за този период е сложил филъра с поли-L-млечна киселина на над 1000 пациента. От 4 години провежда обучения за инжектиране на „Скулптра” на дерматолози и пластични хирурзи в много страни в Европа, главно в Скандинавските държави. Женен, има 3 деца.

Sculptra™ е продукт на базата на поли-L-млечна киселина, която е напълно биосъвместима и биоразградима и се използва от хирурзите вече над 25 години. Поли-L-млечната киселина изглажда бръчките и гънките на лицето и възстановява линията на лицето, като стимулира синтеза на собствен колаген. Също така, възстановявайки изгубения обем на лицето, то изглежда много по-младо напълно естествено и свежо.

Sculptra™ е продукт, който се прилага чрез нехирургична козметична манипулация, с която може да се коригират:

• Дълбоки гънки между носа и устата (назолабиални гънки)
• Гънки около ъглите на устата (марионетни линии)
• Вдлъбнати бузи
• Бръчки и линии по бузите и брадичката
• Дълбоки белези

Ефектът е дълготраен, до 2 години.
Цената на манипулацията е около 1000 лв. Обикновено са нужни две-три сесии, в зависимост от кожата и възрастта. Макар едва сега да навлиза в България, от 1999 година насам в света има над 150 000 манипулации със Sculptra™, а само от 2005 г. до сега над 17 000 англичанки и англичани са си инжектирали поли-L-млечна киселина. Sculptra™ е продукт на Санофи-Авентис, водеща световна фармацевтична компания, която предоставя терапевтични решения за подобряване здравето и качеството на живот на хората.