ПОЧИНА МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН

  Сваровски

Попкралят Майкъл Джексън почина тази нощ в Лос Анджелис два месеца преди да навърши 51 години. Късно снощи той бе откаран по спешност в болница от медицински специалисти на пожарната команда.

Турнето на Краля на поп музиката "This Is It" включваше 50 концерта и трябваше да стартира следващия месец в лондонската зала О2 Арена. За грандиозното шоу щяха да бъдат използва 300 000 кристали Сваровски, в 53 форми, 40 размера и 27 цвята на обща стойност над 1 милион паунда, които трябваше да красят неговите костюми и сцената.

Междувременно за феновете на звездата бяха отпуснати допълнителни билети.

По ирония на съдбата обаче Великият Идол на поп музиката не можа да зарадва своите почитатели. Той почина тази нощ дома си в Лос Анджелис.

Медиците отишли до дома на певеца и го открили бездиханен. Извършена е кардио-белодробна реанимация на мястото, където той е бил намерен преди да бъде откаран в Медицинският център на Калифорнийския университет на Лос Анджелис в 22:21 часа българско време. Джексън е получил спиране на сърдечната дейност и медиците не са успели да го съживят въпреки едночасовите си усилия.

Смъртта е констатирана в 0:26 минути българско време и е официално потвърдена от следователя по смъртни случаи от Лос Анджелис Фред Корал.

Снимка: БГНЕС