Диамантите са вечни ...особено на Bulgari

В италианската столица в момента се провежда изложение посветено на 125 -та годишнина от създаването на модната къща "Bulgari".

 Диамантите са вечни ...особено на Bulgari"Повече от 100 години нашето семейство живее в този град. Рим и неговата история са вдъхновението на нашите творения и на работата ни по света. Архитектурата на вечния град (Рим бел.ред.) е имала своето влияние в нашия стил, така беше вчера, така е и днес", каза Франческо Трапани, президент на "Bulgari". Всичко започва през 1881 г. когато гръцкият майстор на сребро Сотирио Булгари пристигна в Рим и три години по-късно създава собствена фирма за производство на бижута. В началото на ХХ век той открива луксозен магазин на ул. Кондоти, а бижутата, които тук се продават стават синоним за занаятчийско умение, изисканост и лукс. "В нашите произведения само частично се работи върху материята. В интерес на истината ние продаваме красивите скъпоценни камъни, но и огромните мечти, които това бижу олицетворява", обяснява още Трапани. Естествено става въпрос за много скъпи бижута - колие от диаманти, смарагди и рубини струва от 25 000 евро нагоре.

" Bulgari" беше и остана един от основните доставчици на бижута на известни личности, независимо дали става въпрос на звезди от филмовата индустрия или президенти. Много от филмовите звезди са се разхождали по червения килим окичени с тези бижута, Ана Маняни (първата италианска актриса носителка на Оскар бел.ред.), Ингрид Бергман, Роми Шнайдер....Ален Делон също е бил подвластен на скъпоценните "камъчета". Табакерата с рубини, която той получава за 25-я си рожден ден е част от изложението в Рим, което ще бъде отворено до 13 септември. /БГНЕС

Рим / Италия


Още по темата:

Булгари с изложба в Рим по повод 125 г. от създаването си
Булгари "Между вечността и историята" 1884-2009. 125 години италиански бижута