Манекенки и животни в руско модно шоу

  Манекенки и животни в руско модно шоу Дългокраки модели се разходиха по пътеката заедно с морско свинче, питон и як на модно ревю в зоопарка на Санкт Петербург, предаде АФП.

Целта на екстравагантното шоу беше да се повиши общественото внимание към състоянието на животните. Десетина животни се разходиха по подиума от името на зоопарка, който е един от най-старите в Европа, но изпитва финансови проблеми.
Някои от животните бяха разходени на каишки, други бяха носени на ръце от моделите. "Кастинггът на моделите не беше лесен", заяви заместник-директора на парка Татяна Фьодоришенко. "Животните в шоуто са питомни, но манекенките трябва да не се страхуват от тях и да се чувстват удобно в тяхно присъствие".
"Беше трудно", споделя и манекенката Наташа. "Лисицата ми през цялото време се опитваше да избяга встрани".

Шоуто е идея на модни дизайнери във втория по големина руски град, които показваха солидарност към 2000-те животни от 410 вида в Александровски парк, основан през 1865 г. "Участвам поради състраданието си към животните", заяви дизайнерът Владислав Аксионов. "Твърдо съм против използването на естествени кожи и искам да помогна на нашия зоопарк", добави той. БГНЕС

Москва / Русия