ARENA PROFESSIONAL обедини специалистите в бранша

В Деня на Европа над 100 собственици на салони и центрове за красотата имаха възможност да участват в семинар на тема: „Тенденции и нови решения в условия на криза”, който продължи повече от 4 часа.

Предложеният опит и изпитани „рецепти” от лекторите Цветелина Маймарова (Лидера ГРУП), Мартин Милешки (Експерта Фешън), Митко Дамов (Вог Вижън) и Минко Църовски, Генерален директор на Дивизия за професионални продукти L’Oreal България предложи за това как да сe оцени икономическото състояние и финансовите рискове от глобалната криза, как да се работи с претенциозните клиенти и какви мерки да се предприемат за задържане и привличане на клиенти, предизвикаха много конкретни въпроси, касаещи професиите козметик, маникюрист и фризьор.

Общата позиция бе, че отминава времето на „гаражните” фризьорски салони и студия за красота, оборудвани с мебели „втора ръка” и инструменти за „домашна” употреба. Специалистите в бранша получиха конкретни съвети и идеи за нови и различни пакети услуги, които да предлагат, гарантирайки си планирана работа и доходи, както и препоръки за промяна в подхода както към редовни клиенти, така и за привличане на нови.

ARENA PROFESSIONAL обедини специалистите в бранша

Оживена дискусия предизвикаха въпросите за квалификацията на кадрите, които постъпват на работа в салоните, инвестициите в обучението им и задържането им на работа; за изискванията към тези, които желаят да започнат свой бизнес, както и взаимоотношения със собственика на салона при наемни отношения с персонала.

Теодора Михалева, мениджър човешки ресурси в Креативо сподели английския опит – постъпващите на работа служители да заплащат известна сума за ползването на скъпата апаратура, за осигурената клиентела, за контакти и обучение, която се възстановява след изтичане на тригодишната им работа в салона.

Адвокат Веселин Мумджиев посъветва присъстващите да бъдат особено прецизни при подбора на кадри и сключването на трудови договори.

Всички участници бяха единодушни, че браншът се нуждае от ядро, което да създаде и наложи етичен кодекс и общи правила, които да гарантират, че в България се предлагат услуги на европейско ниво и тя е на картата на Европа!

ВРЕМЕ ЗА КОСИ

”Причудливи градини” на L’Oreal Professionnel демонстрираха Калин Куцинов, фризьор-сътрудник и Пламен Стоев, фризьор-артист на L’Oreal Professionnel.

Оригиналните интерпретрации за цветовете на двете си марки за боядисване, Majirel и Luocolor избра фирмата за представянето си Arena Professional. Присъстващите се насладиха на интерпретациите на тема Жената-Цвете, пресъздадени от новата колекция боядисване, като се потопиха в съкровищницата на природата, в един великолепен свят на цветя, в който жените са кралици, музи на причудлива красота...

Нежни нюанси на розово, синьо и зелено, тюркоаз, кехлибар и виолетово деликатно украсиха косите на моделите.

Erogance.eu