Marks & Spencer няма повече да дискриминират по размера на бюста

Администрацията на британския магазин Marks & Spencer взе решение да отмени надценката за сутиени с големи размери след кампания, организирана в Интернет, предаде АФП.

Представител на универсалните магазини се извини на жените, които са били принудени да плащат с две лири повече за бельо с размер DD и по-голямо.

"Наистина сбъркахме. Затова от събота, 9 май, цената ще бъде еднаква, независимо какъв размер купувате", обеща той. При това качеството няма да се променя, независимо от размера.

Досега Marks & Spencer обясняваха необходимостта от надценка с по-големия обем на работата и необходимите материали за производство на сутиените голям размер.

 Marks & Spencer няма повече да дискриминират по размера на бюста Кампанията беше организирана от 26-годишната Беки Уилямс чрез Facebook. Активистките на създадената от нея група "Busts 4 Justice" обявиха политиката на Marks & Spencer за "престъпно несправедлива" и призоваха "едрогърдите дами" да се обединят за борба с дискриминацията. Онлайн-петицията беше подписана от почти 13000 притежателки на големи бюстове. Организаторката дори се сдоби с акция на Marks & Spencer за 3,4 лири, за да може да се изкаже на общото събрание на акционерите през юли и да изрази възмущението си от фирмената политика. БГНЕС

Лондон / Великобритания

Снимка: www.marksandspencer.com