Sofia Fashion Week: Смели визии и иновации на модния подиум

* Провокацията във всекидневното облекло, модният индивидуализъм на аксесоарите, функционалната елегантност на бизнес стила – това бяха само част от разнообразните модни концепции, които завладяха подиума на ключовото събитие в модния календар на България

Четиринадесетото издание на Sofia Fashion Week утвърди ключовата позиция на събитието в модния календар на България. Тази година шоуто предложи впечатляващо разнообразие от стилове – от класическа елегантност и минимализъм до смели авангардни експерименти. Дизайнерите и модните къщи, които участваха със свои колекции, показаха новаторски подходи в съчетаването на традиционни техники с модерни технологии, в използването на устойчиви материи и в създаването на иновативни кройки, които преосмислят съвременната естетика.

Sofia Fashion Week

Sofia Fashion Week

Sofia Fashion Week

Модният бранд Alegra, с дизайнери Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева, представи колекция Stunning shine. Тоалетите привлякоха вниманието на присъстващите с прецизни кройки, висококачествените материи и бляскави акценти. Ръчните детайли и инкрустации, както и смелите металически елементи, подчертаваха уникалния дизайн на всяка дреха.
Българският бранд за очила KWIAT и Mia Touché се обединиха, за да променят правилата на модата с ярки аксесоари, които внасят живот в зимните визии.

Sofia Fashion Week

Sofia Fashion Week

Sofia Fashion Week

Sofia Fashion Week

Провокацията във всекидневното облекло, удобството на стрийт стила, комфорта на облеклата за дома, модният индивидуализъм на аксесоарите, функционалната елегантност на бизнес стила – това бяха само част от разнообразните модни концепции, които завладяха подиума на Sofia Fashion Week и вдъхновиха публиката със своята креативност и изящество.  

Една от ключовите теми на тазгодишното издание на Седмицата на модата в София беше иновацията. За втора поредна година Huawei, в партньорство с Global Brands Store, впечатлиха публиката със своите най-нови смарт устройства, представени като модни аксесоари. Те бяха демонстрирани в съчетание с елегантни модни визии и така показаха как технологиите и модата могат да вървят ръка за ръка както на подиума, така и във всекидневието. Специален анонс за ревюто направи Ивет Лалова – един от най-успешните български лекоатлети, известна не само с постиженията си на пистата, но и със своя безупречен стил.

Sofia Fashion Week

Sofia Fashion Week

Sofia Fashion Week

Sofia Fashion Week

По време на събитието, гостите имаха възможността да посетят специалната зона “Fashion Street”, където бяха разположени стилни модни зони с атрактивни щандове.

Сред публиката можеха да бъдат забелязани Елена Кристиано – собственик на Christian of Roma и съпругът ѝ Теодор Гетов, проф. Любомир Стойков, дизайнерката Албена Александрова (Рошавата гарга), Жени Калканджиева и др.

Снимки:
1-2. Предложения на Alegra, представени по време на Седмицата на модата в София.
Фото: Sofia Fashion Week
3. Радостина Долапчиева – главен дизайнер на Alegra.
Фото: Sofia Fashion Week
4. Дизайнерът Стоян Радичев.
Фото: Sofia Fashion Week
5-6. Предложения на KWIAT и Mia Touché, представени по време на Седмицата на модата в София.
Фото: Sofia fashion Week
7. Фото: Sofia Fashion Week
8. Проф. Любомир Стойков на Седмицата на модата в София.
Фото: Sofia Fashion Week
9. Проф. Любомир Стойков и Мария Бонева.
Фото: Алма комуникация
10. Проф. Любомир Стойков и Радостина Долапчиева – дизайнер на Alegra.
Фото: Алма комуникация
11. Проф. Любомир Стойков и Лулу – дизайнер на BYLLU.
Фото: Алма комуникация