Българска елегантност на Bursa Fashion Week

* Дизайнерката на Benmodel получи специална покана от Българската модна асоциация

Модният бранд Benmodel с дизайнер Албена Иванова-Деянова все повече набира творческа инерция и популярност на международната сцена. Тази година марката ще представи България на престижното събитие Bursa Fashion Week 7, което се провежда в Турция.

Албена Иванова-Деянова, известна с отличителния си стил, ще дебютира с нова колекция, изцяло посветена на вечерни облекла. Колекцията носи името “The power of dreams" и обещава да впечатли с уникална комбинация от нестандартни материи, смели силуети, дантели, бродирани ленти и ефектни аксесоари. Всяко облекло ще носи отличителния почерк на Benmodel, който съчетава елегантност и съвременна визия.

Българска елегантност на Bursa Fashion Week

„Тръгвам, изпълнена с радостно вълнение към нещо ново и различно“, споделя дизайнерката преди заминаването си за Турция. „Много съм щастлива, че именно моят бранд ще представи нашата страна на този набиращ популярност форум за мода, но и леко притеснена, защото отговорността, която ми бе гласувана, трябва да бъде оправдана. Очаквам едно голямо модно шоу, нови запознанства и контакти, които биха ми помогнали за разрастването и популяризирането на Benmodel“, допълва Албена.

Bursa Fashion Week, която се провежда за седми път, се утвърждава като важен международен център на модата в Турция. Град Бурса, известен като текстилната столица на страната, ще бъде домакин на това грандиозно събитие в най-големия си културен център – Мerinos Аtatürk Кongre Кültür Мerkezi, както и в Текстилния музей, който има голямо историческо значение.
Събитието се организира с подкрепата на Община Бурса и водещи бизнесмени от региона, сред които е и основателката на Bursa Fashion Week Яшарие Доган, както и известни фигури от света на модата като Музафер Чаха и Ерол Албайрак.

Българска елегантност на Bursa Fashion Week

Партньорството между Bursa Fashion Week и Българска модна асоциация продължава над три години. Асоциацията е ръководена от Силвия Кабаиванова. Двете организации си сътрудничат активно в сферата на модата. Сдружение Българска модна асоциация подпомага българските дизайнери и модни марки с цел развитие на техния потенциал и увеличаване на възможностите им за участие на международните модни пазари, популяризиране на българската мода и на творбите на модните дизайнери като част от нематериалното културно наследство. Българската модна асоциация също така оказва съдействие за дигитализация и развитие на иновации в сферата на модата и модната индустрия в България.  Г-жа Кабаиванова осъществи връзка с Албена Иванова-Деянова чрез Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков и я покани да представи България в Седмицата на модата в Турция. Дизайнерката на Benmodel ще бъде удостоена с плакет за участието си от българския консул в Турция - господин Момчил Русинов.

Българска елегантност на Bursa Fashion Week

Една от ключовите инициативи на Bursa Fashion Week 7 е международният конкурс за млади дизайнери, който ще се проведе на 12 октомври 2024 г. Събитието има за цел да подпомага и стимулира младите таланти от целия свят. Журито ще бъде съставено от утвърдени имена в модната индустрия, сред които Ерол Албайрак, Яшарие Доган и Фарук Сарач.

Bursa Fashion Week се утвърждава като платформа, която не само популяризира модата, но и стимулира сътрудничеството между модни дизайнери и бизнеси от различни страни, включително България.

Снимки:

1. Плакат на Bursa Fashion Week 7

Фото: Bursa Fashion Week

2. Benmodel с участие в Bursa Fashion Week.

Фото: High Noir – Златан Деков и Борис Деков / Bursa Fashion Week

3. Тоалети от последната колекция на модния бранд Benmodel.

Фото: High Noir – Златан Деков и Борис Деков