Роко Бароко представи юбилейна Haute Couture колекция в Teatro Grande в Помпей

Световноизвестният дизайнер - Роко Бароко представи юбилейната си колекция послучай 80 – ия си рожден ден пред публика от над 2000 гости в Театро Гранде на Помпей. Сред гостите на едни от най-хубавите места беше и представителя на бранда за България – Анелия Петкова (Bridal Fashion) със семейството си, всички в тоалети на Маестро Бароко.

Колекцията на Роко Бароко

Колекцията на Роко Бароко

Колекцията на Роко Бароко

За емоционалното модно шоу, което се проведе на сцена с гигантското лого на RB, под незабравимите звуци на саундтрака на филмите "Гладиатор" и "Помпей", дефилират 80 модела от висшата мода, колкото пищни, толкова и съвършени. Толкова са и рождените години на дизайнера. Носят ги 50 манекена в чест на половин век мода на модната марка. Колекцията е триумф на цветовете и бродериите, обогатени със скъпоценни аксесоари като многонишкови огърлици и високи гривни от блестящи кристали Swarovski. Архивните елементи се редуват с нови предложения.

Колекцията на Роко Бароко

Колекцията на Роко Бароко

Колекцията на Роко Бароко

Цветовете са на древните обитатели на Помпей, палитра, която показва всички нюанси на стенописите, възкръснали в руините на акропола - розово, лилаво, златно, сребристо, оранжево, както и любимата комбинация на дизайнера – бяло и черно. Някои тоалети са бродирани със специални пайети, които дизайнерът обяснява зад сцената, "отразяват светлината като огледала във водата". Много дълги рокли са деколтирани под гърба и украсени с кристали Swarovski като бижута. Игра на естествена коприна, десени и дантелен пачуърк, сложни кройки, перфектно подчертаващи тялото – елегантност, лукс и съблазън. Корсетите на роклите са като паве от диаманти – твърди и блестящи, перфектно оформящи силуета.  Дизайнерът сбъдна голямата си мечта – да направи ревю точно сред руините на Помпей,на който през годините е посветил 5 колекции. Представен бе и новият парфюм на дизайнера – Pompei Eterna – чувствен и луксозен, който ще се предлага ексклузивно в Bridal Fashion.  

Колекцията на Роко Бароко

Колекцията на Роко Бароко

Колекцията на Роко Бароко