Елизабет Кравец изгуби титлата "Мис България 2023"

Победителка в конкурса "Мис България 2023" Елизабет Кравец беше освободена от престижната титла. Считано от 3-ти юни 2024, г-ца Кравец няма право да ползва търговската марка с наименование "Мис България" в своята комуникация, включително в социалните мрежи и във фактурите си.

Елизабет Кравец

Причината за освобождаването на 18-годишната победителка е неспазване на задълженията и по договора. Нейните нарушения включват липса на комуникация с мениджъра, директен контакт с медии и клиенти без одобряване от организацията, държаща права над "Мис България 2023", приемане на плащания в брой без одобрение и уронване на авторитета на конкурса чрез различни изяви.

Елизабет Кравец

Г-н Гаел Бонел Санчез, ръководител на "Мис България" сподели, че това решение никак не е било лесно за вземане и желае всичко добро на младото момиче.
Елизабет Кравец, през социалните мрежи, каза, че не е говорила с организатора на конкурса от месеци и е била изненадана от  решението. Тя държи, че е изпълнявала всички задължения, изписани в договора и смята, че мотивите зад официалното публично съобщение за отнемането на короната може да са "финансови проблеми, наранено его или скрити договорки с партньори на събитието".

Илияна Борисова

Момичето, което ще поеме отговорностите и титлата "Мис България 2023" е първата подгласничка в конкурса - Илияна Борисова. Девойката е от Шумен и е готова да изпълнява длъжностите на победител в конкурса и да слави България с новата си титла.

Илияна Борисова