Alegra облече актрисата Елена Петрова за призовете на БНР

* Харизматичната актриса бе водеща на Годишните награди на БНР
 * * За своя тоалет тя сподели: „Роклята е ефирна, нежна и красива! Истинска тъмносиня експлозия!

Известната ни актриса Елена Петрова бе водеща на празника на Българското национално радио, където се връчват Годишните награди за радиожурналистика и радиопроект, както и Голямата награда „Сирак Скитник“. Както всяка година (от 2001 г. насам), тържествената церемонията се проведе на 25 януари, в Първо студио на БНР – Денят на Българското национално радио. В авторитетното събитие неин партньор беше популярният й колега Даниел Цочев.

Alegra облече актрисата Елена Петрова за призовете на БНР

Елена Петрова, която е една от първите носителки на приза „БГ модна икона“, блестеше в рокля на модна къща Alegra, с дизайнери Галя Долапчиева и Радостина Долапчиева – трикратен носител на „Златна игла“ и дизайнер на 2023 година.

„Роклята на Alegra, с която бях облечена на наградите на БНР „Сирак Скитник“, беше ефирна, нежна и красива тъмносиня експлозия! Приличаше на нощно небе обсипано с малки звезди и идеално кореспондираше с официалното събитие в Първо студио на БНР! Усещането да носиш рокля на Alegra на сцената е като нежно докосване и в същото време дава увереност и самочувствие, и точната доза блясък!“, сподели прекрасната Елена Петрова.

Alegra облече актрисата Елена Петрова за призовете на БНР

На 25 януари 1935 г. с указ на цар Борис III радиоразпръскването става държавно, а за пръв главен уредник на радио София е избран един от най-ярките интелектуалци на онова време Панайот Христов – с артистичен псевдоним Сирак Скитник. През изминалата 2023 г. Българското национално радио отбеляза с поредица събития 140 години от рождението му и 80 години от смъртта му.

Носители на Голямата награда през годините са били легенди като Божана Димитрова, Мартин Минков, Тома Спространов, Вили Казасян, Христо Недялков и Валери Петров. Голямата награда „Сирак Скитник 2023"  отиде при Силвия Великова от програма „Хоризонт", а виртуалната изложба „Да питаме Сирака" и Златко Желев получиха Годишните награди на БНР. Впечатляващият водещ от БНТ Георги Любенов бе удостоен с новата награда за професионализъм в ефир.

Alegra облече актрисата Елена Петрова за призовете на БНР

Призьорите в трите категории се избират от Обществения съвет на БНР, който тази година реши да бъде връчена и четвърта награда за „Професионализъм в ефира“ за предаване или журналист от друга ефирна електронна медия. На церемонията традиционно се връчва и наградата „Златен глас“, създадена от Кеворк Кеворкян в памет на съпругата му Надежда Дженева.

Снимки:

1. Водещата Елена Петрова, облечена в рокля на модна къща Alegra.

2. – 3. Водещите Елена Петрова, която е облечена в рокля на модна къща Alegra и Даниел Цочев.
Фото: © БНР