"SECRET FASHION SHOW"- социален проект на IFC в подкрепа на младите дизайнери

 

На 11.07.2023 г. г-жа Мила Захариева, президент на “International Fashion Connection”, обяви старта на поредица от "SECRET FASHION SHOW of IFC" („Тайните събития на IFC“) - социален проект на International Fashion Connection - www.interfashionconnect.com.

SECRET FASHION SHOW

SECRET FASHION SHOW

Целта и мисията на организаторите е подкрепа на младите дизайнери, развиващи творческите си идеи в България, защото те имат нужда точно от това, да бъдат забелязани, да бъдат подкрепени и да бъдат представени както в България, така и на международната сцена. Всеки месец предстоят модни вечери "SECRET FASHION SHOW of IFC", където студенти-дизайнери и български брандове ще представят своите колекции по изненадващ начин и всеки път на различна локация, която ще бъде в тайна до последно. Студентите и учениците с проявен интерес ще получават свободен достъп до събитията, а бизнесът ще ги подкрепя.

Доц. Кристина Савова, ръководител на департамента по „Дизайн” към Нов български университет, приветства старта на поредицата от предстоящи събития и благодари на организаторите и на студентите за усилията и творчеството, което полагат, за да сбъдват мечтите си.

SECRET FASHION SHOW

Специален гост на събитието беше Николай Божилов - българският дизайнер от световна величина, носител на редица награди и множество постижения в сферата на модата. Преподавател в Националната художествена академия, от която имаше представили се дизайнери.

SECRET FASHION SHOW

На тази специална вечер бяха представени колекциите на студенти, подкрепени от “International Fashion Connection” и спечелили участие да заминат за Седмицата на модата на 19.07.2023 г. в гр. Сибиу, Румъния, за изява във Feerik Fashion Week, най-големия фешън уик на Балканите.

Наградата спечели Анна Хаджиева, студентка в 4-ти курс в специалност „Дизайн на облеклото” в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев" в гр. Пловдив, която представи колекцията „Някъде високо в планината”.

SECRET FASHION SHOW

SECRET FASHION SHOW

На събитието дефилира колекцията "ORIGIN" на дизайнерката Теодора Чифутис завършила бакалавърската си степен в Националната художествена академия със специалност „Мода”, а в момента учи магистърска степен - специалност „Фотография“ в Художествената академия

SECRET FASHION SHOW

Виктор Спасов бе представен с впечатляваща авторска колекция с модерен привкус на име "Individualistic" на неговия моден бранд "Atelier VERÈDIA" („Ателие Вередия“), основан от Виктор през 2022 г.

SECRET FASHION SHOW

SECRET FASHION SHOW

Кулминация на вечерта бе представянето на “Fashion x NBU” -  университетски моден лейбъл на Нов български университет с колекцията "Ex Voto" .

Истински фурор създаде представянето на колекцията "Recycle/Upcycle", създадена от студенти - втори курс на бакалавърската програма „Мода” в Нов български университет, като част от една от техните семестриални задачи. Студентите, работили върху нея са Нора Гоцева, Виктор Спасов, Мария Бонева и Нелина Стойчева.

SECRET FASHION SHOW

SECRET FASHION SHOW

Партньорите на събитието бяха: Столична Община, Нов български университет, Business Lady Club, Singer-Bulgaria, Лидер.бг, Хайлайф, Мис България, BTC textil group, DVISIO, Red Bull, VideoTours, AdventourWorld, Vip catering, с благодарност към аранжировката на SVATBENOCAFE, озвучаване и светлинни ефекти - STAGE PRO, Yordany - дигитална маркетингова агенция и единствената модна телевизия на България - CODE FASHION, която ще отразява събитията на “International Fashion Connection” в подкрепа на българските дизайнери и в следващите мероприятия.

SECRET FASHION SHOW

SECRET FASHION SHOW

SECRET FASHION SHOW

SECRET FASHION SHOW

SECRET FASHION SHOW

SECRET FASHION SHOW

SECRET FASHION SHOW

SECRET FASHION SHOW

Сред моделите, подкрепили социалния проект, бяха Александра Кръстева - Мис България 2022 година и Ева Захариева - Мис Велико Търново 2023 година.

Водещ на събитието: Ипек Бюлентова

Хореограф на събитието: Виктор Спасов

Грим: Блага Димитрова

Последвайте организаторите и партньорите им в социалните мрежи, за да сте информирани и очаквайте информация за следващото "SECRET FASHION SHOW”.

Социални мрежи на организаторите:

FB: IFC – International Fashion Connection

FB group: International Fashion Connection -  Academy

Instagram: interfashionconnect

Заповядайте на следващите мероприятия на социалния проект "SECRET FASHION SHOW of IFC",  за да се насладим на младите български творци и да подкрепим заедно дизайнерите!

SECRET FASHION SHOW

Снимки:

  1. Г-жа Мила Захариева - президент на “International Fashion Connection”.
  2. Водещата на събитието - Ипек Бюлентова.
  3. Доц. Кристина Савова - ръководител на департамента по „Дизайн” към Нов български университет.
  4. Специалният гост на събитието – дизайнерът Николай Божилов.
  5. – 19. Ревю на "SECRET FASHION SHOW”.

    20."SECRET FASHION SHOW” - социален проект на International Fashion Connection.

Фото: © Хайлайф