Пасхалният спектакъл "Мост на небесата"

Радинела Гелева

За трета поредна година ще се проведе тържественият пасхален благотворителен концерт „Мост на небесата“ в гората пред мистичния скален феномен „Божия мост“. Спектакълът по случай Възкресение Христово, празникът на Св. Константин и Елена, на Деня на светите братя Кирил и Методий и на българската азбука по традиция ще се състои край врачанското село Лиляче. Датата на тазгодишното мероприятие е 20 май.

Мост на небесата

В празничната програма ще можете да се насладите на тържествени църковнославянски песнопения, на палитра от красиви фолклорни песни, на шедьоври от класическата музика, на рецитали на текстове от Свещеното Писание и слова на светци, приказно обрисувани от специализирано художествено осветление. Зрителите ще станат свидетели на един спиращ дъха автентичен пасхален концерт с оригинални светлинни елементи в комбинация с невероятната природна атмосфера на откритата сцена под звездното небе.

Някои от изпълнителите в концерта, организиран от фондация „Нашият дом е България“, са Деси Добрева, Гуна Иванова, Ива и Велислава Костадинови, женски хор „Нуша“, оркестър при ансамбъл „Филип Кутев“, класически ансамбъл „Кварто“ и приятели, както и актьорите Веселин Калановски, Деян Жеков, Янко Лозанов. Водеща на събитието ще бъде Галина Димитрова.
Част от средствата, събрани от продажбата на билети за събитието, ще бъдат дарени за изграждането на параклис „Свети Дух” в района на „Божия мост”.

Снимка:

1. Постер на благотворителния концерт „Мост на небесата“.

Фото: © Facebook профил на Фондация „Нашият дом е България“