Академията за мода се включи в президентската инициатива „Подкрепи една мечта“

Хелена Тодорова

Академията за мода отново се включи в благотворителната инициатива „Подкрепи една мечта“ на президента на Република България Румен Радев. Бални рокли и абитуриентски костюми получиха младежи и девойки от социални услуги от резидентен тип и специализирани училища за деца с нарушено зрение и слух. В партньорство с Академията за мода кампанията подкрепиха модна къща „Алегра“ (дизайнери Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева), модният бранд „Андрюс“,  модна къща „Мезон Естрела“ (дизайнер Ирен Велковски) и модна къща „Палома фешън“ (дизайнер Поля Кинова).

Инициатива подкрепи една мечта!

Проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, сподели: „Българската модна индустрия е с отзивчиво и щедро сърце. И този път едни от най-успешните дизайнери и брандове откликнаха на нашия призив и подкрепиха благородната президентска инициатива. Децата, лишени от родителски грижи заслужават също толкова, колкото и останалите техни връстници да бъдат красиви, стилни и елегантни в абитуриентската си вечер. Академията за мода и занапред ще изпълнява своята социално-отговорна мисия, насочена най-вече към младото поколение.“.    

Инициатива подкрепи една мечта!

Инициатива подкрепи една мечта!

Президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева ще бъдaт домакини на традиционния абитуриентски бал на млади хора в неравностойно положение, отгледани в институции. Тържеството, в което ще се включат популярни актьори, певци и музиканти, ще се състои на 29 май 2023 г. в Дом №2 на Резиденция „Бояна“. Зрелостниците от випуск 2023 ще имат своята вълнуваща и паметна бална вечер, благодарение на даренията в рамките на президентската инициатива „Подкрепи една мечта“.

Инициатива подкрепи една мечта!

Инициатива подкрепи една мечта!

 

Снимки:

  1. Президентство на Република България.

Фото: © Георги Йорданов

  1. Официална рокля на модна къща „Алегра“ с дизайнери Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева.

Фото: © Владимир Кадънков

  1. Официален костюм на модна къща „Андрюс“.

Фото: © Ивомир Пешев

  1. Официална рокля на модния бранд „Мезон Естрела“ с дизайнер Ирен Велковски.

Фото: © Виктория Сиракова

  1. Официална рокля на модния бранд „Палома Фешън“ с дизайнер Поля Кинова.

Фото: © Теди Грозданов