Стилно представяне на дъщерята на Гълъб Донев на коронацията на Чарлз ІІІ

* Трикратната носителка на Златна игла София Борисова заложи на микса между изискано и консервативно

По време на визитата си в Обединеното кралство по случай коронацията на крал Чарлз ІІІ българският министър-председател Гълъб Донев бе придружен от своята дъщеря Габриела Донева. За официалния си дрескод за церемонията и за тържествения прием очарователната дама се беше доверила на София Борисова - трикратна носителка на „Златна игла" на Академията за мода. В създадените конкретно за изключителния повод тоалети София Борисова успя да миксира своя изискан почерк със строгия и обичайно консервативен английски стил, съобразявайки се с кралския дворцов протокол и с изискването на Бъкингам за по-семпла външност. За изработката на тоалетите тя е използвала висок клас копринено микадо и фино копринено кадифе.

Български тоалети на коронацията на Чарлз III

Утвърдената дизайнерка София Борисова сподели по този повод: „Нямаше изрично уточнен задължителен цвят и затова реших да заложа зеления изумруд , тъй като е ултра модерен и отива много на Габриела. Прецених, че най-удачна е комбинацията с дълги ръкавици и клъч от същата материя и кралска яка около раменете. Втория тоалет (за след коронацията) изработих от теменужен велвет в прав силует, с ефектна шапка и клъч.". Ето как председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков коментира поредната българска следа в коронацията: „София Борисова неведнъж е привличала вниманието с изисканите си аутфити и на други мегасъбития като Оскарите, кинофестивала в Кан, мащабни и стойностни ивенти в Париж, Виена и др. Това е още един знак за класата на българския моден дизайн.".

Български тоалети на коронацията на Чарлз III

Български тоалети на коронацията на Чарлз III

Снимки:

1. Дъщерята на Гълъб Донев - Габриела Донева по време на коронацията на Чарлз ||| с тоалет на София Борисова.

2. Българският министър-председател Гълъб Донев заедно с дъщеря си Габриела Донева, която е облечена в тоалет на София Борисова.

3. Вторият тоалет на дъщерята на Гълъб Донев - Габриела Донева, с който бе облечена след коронацията на Чарлз ||| - отново дело на София Борисова.

Фото: © Архив на София Борисова