Как различните народи посрещат пролетта

В много култури пролетта е един от най-богатите на символи сезони, традиционно свързван с прераждането, обновените сили и вдъхновението. За да поканят положителната промяна в живота и дома си, различните народи извършват различни ритуали. Тук ще дадем няколко примера, които могат да ви дадат отправна точка и идеи за личните Ви пролетни положителни промени:

Как различните народи посрещат пролетта

В Япония се провежда един от най-емблематичните пролетни ритуали в света – ханами, при който хората се събират под цъфтящи вишневи дървета, за да се възхитят на красотата им и да отпразнуват мимолетната природа на живота. Нежните розови или бели цветчета на японската вишна sakura са символ на обновлението, а когато са в пълния си разцвет, те са спиращо дъха изживяване. По време на ритуала ханами хората се събират и освен на гледката, се наслаждават на храна и напитки в компания. Това е време на радост и празнуване и напомняне колко е важно да живеем пълноценно настоящия момент. Аз имах възможност да посетя Токио точно в този период, когато милиони хора излизат да се порадват на цъфналите дървета и да се снимат с тях.

Как различните народи посрещат пролетта

Как различните народи посрещат пролетта

Как различните народи посрещат пролетта

В Китай пролетта също се свързва с черешовия цвят, но символиката е малко по-различна. Тук той е символ на женската красота и любов, а сливовият цвят, от друга страна, олицетворява смелост, надежда и издръжливост. И двата цвята са обичани заради красотата си и надеждата, която носят за бъдещето.

Как различните народи посрещат пролетта

Празникът Холи отбелязва настъпването на пролетта и се отбелязва в Индия. Този жизнен празник е време хората да се съберат и да хвърлят ярко оцветени прахове, символизиращи пристигането на пролетта и радостта от новото начало. Фестивалът се свързва и с триумфа на доброто над злото, което го прави време за прошка, помирение и ново начало.

Как различните народи посрещат пролетта

Един от най-обичаните символи на пролетта в Съединените щати са цъфналите вишни във Вашингтон, окръг Колумбия. Тези дървета са подарък от Япония през 1912 г. и са се превърнали в символ на трайното приятелство между двете страни. Всяка година хора идват от различни краища на страната, за да се любуват на цъфтежа и да отпразнуват пристигането на пролетта.

Как различните народи посрещат пролетта

У нас пролетта идва с щъркелите и първите пролетни цветя.

Как различните народи посрещат пролетта

Тази пролет идва с още един символ на обновлението и презареждането с енергия. HELL ENERGY разширява гамата си от енергийни напитки на българския пазар с вкуса Black Cherry, който ще се превърне в част от постоянното портфолио на компанията и идва без консерванти и с обичайните 32mg/100ml кофеин и 5 вида витамин В в кенче със свеж дизайн и от безкрайно рециклируем алуминий. С освежаващия си вкус, тази напитка е идеалният начин да дадете тласък на своите пролетни дейности и направите всеки ден ползотворен.

Независимо дали се наслаждавате на ханами пикник под цъфналите черешови или други дръвчета, които се срещат и у нас, празнувате с приятели или просто разхождате из близкия парк, за да се полюбувате на пролетната красота, HELL Black Cherry е идеалният спътник за пълноценно изживяване.