Абитуриентската мода: Хармония между индивидуалността и празничното облекло

* Специална „Вечер на стила“ бе посветена на облеклото на зрелостниците
* * Проф. Любомир Стойков: „В България творят прекрасни дизайнери, които създават шедьоври за абитуриентските балове!”

В края на месец февруари се проведе поредното важно събитие, част от социално-културния проект на Академията за мода „Вечери на стила“. Този път естетическият фокус беше поставен върху абитуриентската мода. Гостите се насладиха на предложенията на едни от най-успешните български дизайнери в галерия „Милениум“.

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Председателят на Академията за мода проф. Любомир Стойков – естет и културолог,  подчерта: „Абитуриентското облекло не е просто част от външността на зрелостниците и фрагмент от тяхната празнична култура. То е основен визуален фактор за подобаващо отбелязване на такъв вълнуващ момент, какъвто е абитуриентската вечер в живота на младежта. Към бъдещите абитуриенти и техните родители ще отправя три апела. Първо, не демонстрирайте по примитивен начин лукс и благосъстояние със свръхскъпи маркови тоалети, а най-напред помислете дали ще ви стоят добре. Второ, кажете „стоп“ на вулгарното и пошлото във външността си и потърсете възможно най-чистия и красив начин да изглеждате модерни и стилни. Трето, внимавайте напъните да станете център на внимание да не ви превърнат в карикатури, палячовци и посмешища. И още нещо – търсете хармония между индивидуалността си и празничното облекло без да обръщате гръб на българската мода. В България творят прекрасни дизайнери, които създават шедьоври за абитуриентските балове!”.  

Във вечерта, посветена на темата „абитуриентската мода“, бяха показани няколко тематично издържани произведения на носителите на „Златна игла“ – Радостина Долапчиева, Поля Кинова, модна къща “Andrews”, Мария Радославова и Антон Узунов. Участие взеха и други талантливи и иновативните дизайнери, сред които Мила Захариева и Светослава Кирилова.

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Модна къща “Andrews” – носител на „Златна игла 2022“ в категория „Модна къща на годината – мъжка мода“, даде началото на модното ревю, като презентира два тоалета. Първият бе дело на бутик „Ла Бонтé“  (част от семейството на “Andrews” от 2021 г.) – феерична дълга рокля в цвят индиго. Второто произведение беше за мъжката аудитoрия – костюм “Ceremony Slim”.

Мария Радославова – дизайнер на “Mia Touché” и носител на „Златна игла 2022” в категория „Аксесоари“, и Антон Узунов – дизайнер на “Antony Langountin” и носител на „Златна игла 2021“ в категория „Най-добър млад дизайнер“, показаха как аксесоарите и дрехите се допълват и подчертават женския силует по стилен и красив начин.

Модният бранд “Valdini”, с дизайнер Светослава Кирилова, представи един от любимите си модели – аутфит, който излъчва живот и душа – нежно произведение, от което остават спомени от прекрасен женски аромат и чар, от прекрасен силует и прекрасни цветове.

Носителят на „Златна игла“ – модна къща “Paloma Fashion”, с дизайнер Поля Кинова, презентира модел “Zenobia” от колекция “Queen of Paloma” 2023. Роклята е изработена от дантела, пайети и метални текстури, които са топ тренд и допринасят гарантиран ефект за запомняща се атрактивна визия.

Модното ревю завърши с Радостина Долапчиева – дизайнер на модна къща „Алегра“ и носител на „Златна игла 2022“ в категория „Абитуриентска мода“, като предложи модел „Естер“ от колекция “Un Amor”, който е в линия русалка с подвижен шлейф. 

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Водеща на събитието бе Екатерина Свечева – лице на „Златна игла 2022“, инфлуенсър и топмодел. Тя беше облечена в тоалет на модния бранд “La Cara Mi EXCLUSIVE“ с дизайнер Мила Захариева. Аутфитът беше издържан в стила на малката черна рокля, а уникалността му се изразяваше в авторския десен на подплатата, който е изработен специално за бранда.

Меценат на „Вечер на стила“ беше г-н Христо Дурчев и неговата компания „Балкантел“. Изисканото събитие беше уважено от ярки представители на медиите, културата, изкуството, артистичния свят и бизнеса, сред които проф. Ефрем Ефремов, Весела Мирянова, Деси Бакърджиева, Елена Караколева, Десислава Краваева, Кирил Чалъков, Ирина Гъркова, Иво Кръстев, Лидия Ангелова, Стела Йорданова, Цвети Радойчева, Анна Банова, Васил Банов, Костадин Жиков, Любен Станев, Кристина Несторова, Диана Конова и др. Присъстваха и студенти на проф. Любомир Стойков от специалностите „Моден дизайн“, „Журналистика и медии“, „Журналистика“, „Връзки с обществеността“  в НХА, УНСС и ФЖМК.

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

Абитуриентската мода

ВИДЕО: ТАЙНИТЕ НА АБИТУРИЕНТСКИЯ СТИЛ


Снимки:
1. Проф. Любомир Стойков заедно с Тахир Муевлу в тоалет на “Andrews”, Станимира Йоцова, облечена в „Алегра“, Мадлена Иванова с тоалет на “Paloma Fashion”, Людмила Иванова в тоалет на “Valdini”, Ивет Апостолова в тоалет на “Antony Langountin” и аксесоари от “Mia Touchè” и Екатерина Свечева, облечена в “La Cara Mi Exclusive”.
2. Проф. Любомир Стойков заедно с г-жа Мила Захариева и водещата Екатерина Свечева, облечена в “La Cara Mi Exclusive”.
3. Проф. Любомир Стойков заедно с дизайнерката на модна къща „Алегра“ Радостина Долапчиева.
4. Проф. Любомир Стойков заедно с дизайнерката на “Paloma Fashion” Поля Кинова и Ваня Кинова.
5. Проф. Любомир Стойков заедно с Христо Дурчев и Екатерина Свечева, облечена в тоалет на “La Cara Mi Exclusive”, с дизайнер Мила Захариева.
6. Проф. Любомир Стойков заедно с Анна и Васил Банови.
7. Проф. Любомир Стойков заедно с дизайнерката Мария Радославова и Ивет Апостолова, облечена в тоалет на модния бранд “Antony Langountin” и аксесоари от “Mia Touchè”.
8. Проф. Любомир Стойков и Цвети Радойчева.
9. Проф. Любомир Стойков и Костадин Жиков.
10. Проф. Любомир Стойков заедно със Светослава Кирилова и Людмила Иванова, облечена в тоалет на модна къща “Valdini”.
11. Проф. Любомир Стойков заедно с Христо Дурчев и Мадлена Иванова, облечена в тоалет на модна къща “Andrews”.
12. Проф. Любомир Стойков и Деси Бакърджиева.
13. Проф. Любомир Стойков и Кристина Несторова.
14. Проф. Любомир Стойков и Елена Караколева.
15. Проф. Любомир Стойков заедно с Мила Захариева и Елена Караколева.
16. Проф. Любомир Стойков и Любен Станев.
17. Проф. Любомир Стойков и Лидия Ангелова.
18. Проф. Любомир Стойков заедно с проф. Ефрем Ефремов и Екатерина Свечева, облечена в тоалет на модна къща “La Cara Mi Exclusive”, с дизайнер Мила Захариева.
19. Проф. Любомир Стойков и Кирил Чалъков.
20. Проф. Любомир Стойков и Иво Кръстев.
21. Проф. Любомир Стойков заедно с Васил Банов и Любен Станев.
22. Проф. Любомир Стойков и Деси Краваева.
23. Проф. Любомир Стойков задно с Ирен Бабачева, Мария Хаджикирева и Кристина Несторова.
24. Проф. Любомир Стойков по време на своето слово.
25. Топмоделът Мадлена Иванова с тоалет на модна къща “Andrews”.
26. Тахир Муевлу, облечен в тоалет на модна къща “Andrews”.
27. Топмоделът Мадлена Иванова и Тахир Муевлу с тоалети на модна къща “Andrews”.
28. Екатерина Свечева, облечена в тоалет на “La Cara Mi Exclusive” и дизайнерката Мила Захариева.
29. Ивет Апостолова, облечена в тоалет на модния бранд “Antony Langountin” и аксесоари от “Mia Touchè”, с дизайнер Мария Радославова.
30. Ивет Апостолова, облечена в тоалет на модния бранд “Antony Langountin” и с аксесоари на “Mia Touchè”, заедно с дизайнерката Мария Радославова.
31. Моделът Людмила Иванова с тоалет на модна къща “Valdini”, с дизайнер Светослава Кирилова.
32. Дизайнерката Светослава Кирилова и моделът Людмила Иванова, облечена в неин тоалет.
33. Топмоделът Мадлена Иванова в тоалет на модна къща “Paloma Fashion”, с дизайнер Поля Кинова.
34. Дизайнерката Поля Кинова и топмоделът Мадлена Иванова, облечена в тоалет на “Paloma Fashion”.
35. Топмоделът Станимира Йоцова в тоалет на модна къща „Алегра“, с дизайнер Радостина Долапчиева.
36. Дизайнерката Радостина Долапчиева и топмоделът Станимира Йоцова, облечена в аутфит на модна къща „Алегра“.
37. Проф. Любомир Стойков заедно с Тахир Муевлу, облечен в “Andrews”, Светослава Кирилова, Людмила Иванова, облечена във “Valdini”, Станимира Йоцова, облечена в „Алегра“, Радостина Долапчиева, Мадлена Иванова, облечена в “Paloma Fashion”, Поля Кинова, Мария Радославова, Ивет Апостолова, облечена в тоалет на “Antony Langountin” и аксесоари от “Mia Touchè”, Екатерина Свечева в тоалет на “La Cara Mi Exclusive” и Мила Захариева.

Фото: © Академия за мода / Хайлайф: 8, 9, 14, 16, 23, 27, 37
Фото: © Академия за мода / Петър Станев: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 15, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36