Джейсън Стейтъм срещу Хю Грант

* Или как двамата мега актьори се развихрят в „Операция Форчън: Троянски кон“

Калин Стойков

„Операция Форчън: Троянски кон“ е най-новата колаборация между емблематичния режисьор Гай Ричи и световната екшън звезда Джейсън Стейтъм. В тази шпионска комедия Стейтъм играе ролята на Орсън Форчън, супер шпионин на мисия, който на всяка цена трябва да попречи на богат търговец на оръжия (Хю Грант) да се сдобие със смъртоносна нова технология, която може да промени световния ред.

Операция Форчън: Троянски кон

Орсън Форчън трябва да се ориентира в света на шпионажа с помощта на някои от най-способните агенти, изиграни от Обри Плаза, Кари Елуис, и Бъгзи Малоун. Но дори и с най-добрите от най-добрите в своя отбор, Форчън не може да се справи с хитрия и безмилостен търговец на оръжия Грег Симъндс (Хю Грант).

Форчън измисля необичаен план, който включва наемането на най-голямата звезда на Холивуд - Дани Франческо, изигран от Джош Хартнет. Заедно Форчън и Франческо, всички останали агенти се впускат в супер секретна необикновена мисия, за да спасят света.

По време на филма виждаме как Орсън Форчън използва целия си арсенал от шпионски трикове и хитрости, за да надхитри опонентите си и да постигне главната си цел, а именно блокирането на Грег Симъндс. Публиката ще бъде забавлявана от високоскоростни автомобилни преследвания, напрегнати екшън сцени и остроумни диалози, които са основна част от филмите на Гай Ричи и като цяло – от високотехнологични сцени и ефекти.

Операция Форчън: Троянски кон

Един от най-вълнуващите аспекти на филма е химията между Джейсън Стейтъм и Джош Хартнет. Между двамата актьори има страхотно привличане на екрана, което прави партньорството им още по-приятно за гледане. Точно тази химия допринася техните сцени заедно да са сред най-запомнящите се във филма.

Като цяло „Операция Форчън: Троянски кон“ е задължителна лента за любителите на екшън и комедийни филми. Благодарение на звездния актьорски състав, бързо развиващия се сюжет и уникалния стил на режисьора Гай Ричи, този филм със сигурност ще забавлява публиката и ще я накара да иска още.

„Операция Форчън: Троянски Кон“ тръгва ексклузивно по кината на 13 януари. В никакъв случай не бива да се пропуска тази вълнуваща и наситена с екшън шпионска комедия. Перфектна комбинация от хумор и вълнуващ екшън, със страхотен актьорски състав и емблематичен режисьор, това е филм, който ще си струва отделеното време. С Джейсън Стейтъм и Джош Хартнет в главните роли, със сигурност коефициентът на екшън и комедия ще бъде висок.

Видео: Официален трейлър на „Операция Форчън: Троянски кон“

Снимки:

1. Постер от филма „Операция Форчън: Троянски кон“.

Фото: © Форум Филм България

2. Кадър от филма „Операция Форчън: Троянски кон“.

Фото: © filmlink
Източник: Форум Филм България